Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ontbijten met kwark? We delen onze favoriete receptjes voor een kwark-ontbijt

Wil je graag gezond ontbijten, maar heb je geen inspiratie? NSMBL to the rescue! We delen in dit artikel een aantal lekkere ontbijtjes met een van onze favoriete ingrediënten: kwark. Ontbijten met kwark is namelijk voedzaam, gezond én makkelijk, want het staat zo op tafel. En dat is natuurlijk wat je wilt, zo ‘s morgens vroeg.

Goed om te weten: qua voedingswaarden maakt het niet zo veel uit of je yoghurt, kwark of skyr eet. Vind jij yoghurt lekkerder dan kwark, of vind je de structuur van skyr juist helemaal te gek? Dan kan je gerust voor een andere (plantaardige) zuivelbron gaan.

Ontbijten met kwark

1. Kwarktaart

Taart als ontbijt? Ja! Dit recept voor een gezonde kwarktaart komt van sporty Jelmer de Boer. Zij kwarktaart zit vol goede voedingsstoffen zoals eiwitten en dat maakt het een gezond ontbijt. In de vorm van een taart. Wie kan daar nou nee tegen zeggen? Plan op zondag dus een bak-middag en je hebt de rest van de week een lekker ontbijt.

2. Overnight oats

Wist je dat je overnight oats gemakkelijk kunt ‘aftoppen’ met kwark? Hiermee geef je jouw ontbijtje flink wat meer eiwitten en dat is een gezonde keuze, omdat je van eiwitten lekker lang vol blijft zitten.

Ontbijten met havermout: dit zijn de lekkerste recepten voor overnight oats

3. Kwark met banaan en pindakaas

Banaan en pindakaas zijn natuurlijk een klassieke combinatie, maar heb je er wel eens over na gedacht om een beetje pindakaas door je kwark te roeren? Deze combinatie is fantastisch. Top jouw ontbijt af met een banaan (en vooruit, een blokje chocolade) en je hebt een voedzaam én smakelijk ontbijt in handen.

4. Kwark met fruit en noten

Super simpel, maar super lekker: kwark met fruit en noten. Kies voor fruit wat in het seizoen is (in de winter zijn de aardbeien minder lekker én rete duur), of ga voor diepvriesfruit.

Tip: vind je de smaak van kwark niet zo lekker? Zoek eens op internet naar ‘flavor drops’. Deze zoetstoffen worden in allerlei smaakjes verkocht, van witte chocolade tot caramel, pindakaas, banaan en mango. Zo maak je op een makkelijke manier jouw kwark wat zoeter en smaakvoller.

5. Chia pudding

Heb jij zelf al eens chia pudding gemaakt? Dit recept is super makkelijk. Je maakt dit al een avond van te voren, zodat jij ‘s morgens geen omkijken meer hebt naar jouw ontbijt. Dat is nog eens makkelijk! Extra lekker met wat fruit en crunchy haver.

Liever ontbijten met ei? Daar schreven we ook een artikel over:

Gezond ontbijten? Ga voor deze lekkere recepten met ei

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.