Emma Toussain
Emma Toussain Fashion Week 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Amsterdam Fashion Week recap: dit waren Max Zara Sterck & MARTAN

Mocht je een beetje van mode houden van kan het je niet ontgaan zijn: Amsterdam Fashion Week is terug en (nog) in volle gang. Vier dagen lang staat onze hoofstad in het teken van mode. Kopenhagen of Parijs better watch out, want Amsterdam lijkt elk jaar sterker terug te komen. Dit was dag 1!

Amsterdam Fashion Week

Tijdens deze week hebben ontwerpers de kans om hun designs te laten zien. Dit zijn óf al gevestigde namen, maar ook de upcoming artiesten krijgen hier de kans om zich te laten zien. Heel tof natuurlijk, en (bijna) alles is ook van Nederlandse bodem.

@nsmblmagazine

Gister was dag 1 van @amsterdamfashionweek en natuurlijk waren wij erbij! Hier een kleine recap ❤️ #afw #amsterdamfashionweek #fashionweek #fyp #fashion #inspiration #martan #maxzarasterck #amsterdam

♬ Woop Baby – Letherette

Max Zara Sterck

We begonnen de week met een performance van Max Zara Sterck. Sterck wil laten zien dat ook in het negatieve schoonheid huist. Tijdens de show op 30 september benadrukte het merk dat iedereen het positieve en het negatieve ervaart en dat de combinatie is wat ons krachtig en mooi maakt. Tijdens de show werd er een Barbie-like monoloog opgerakelt; over alles wat de maatschappij van vrouwen verwacht. Je bent nooit helemaal in balans, maar dat maakt niet uit. Iedereen is mooi en de show is een uitnodiging om jezelf te uiten en vieren. De prachtige silhouetten van de ontwerpen zijn opvallend en het is niet alleen gemaakt om ‘in te staan’, danseressen laten zien dat de kleding prachtig meebeweegt.

MARTAN

De geshowde collectie belichaamt MARTAN’s missie van duurzaamheid. Deze duurzame mode toont dat high-end en sexy hand in hand gaan met kwaliteit en design. De items zijn gemaakt van upcycled hotel-linnen, een kleine fun-fact bij het zien van deze beelden. Naast de kleding speelde het licht en geluid ook een grote rol tijdens deze opvoering, wat het geheel heel prettig maakte om naar te kijken. Naast dat er veel high-end rope loper looks t zien waren, zaten er ook meer ready-to-wear stukken bij.

Natuurlijk komen we ook snel met een recap van dag 2!

Wil jij zelf ook een beetje fashion week ervaren?
Ga langsb bij The HUB! Dit is al jarenlang de vaste verzamelplek voor modeliefhebbers tijdens Amsterdam Fashion Week. Velen komen hier tussen de shows door, maar eigenlijk is het al een ervaring an sich. Je kunt hier langs allerlei merken lopen om te kijken wat ze in petto hebben. Te vinden bij Fosbury & Sons in Amsterdam!

Designeritems huren voor een feestje? Hier doe je dat, zonder al te veel gedoe

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.