Britta van Aggele
Britta van Aggele Food 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij dit Amsterdamse restaurant eet je verse sushi zoals in een traditionele sushibar in Japan

Iedereen is tegenwoordig obsessed met sushi. De meest creatieve creaties worden gedeeld op Instagram en ook wij zijn fan. Maar wist je dat traditionele sushi heel anders is dan de sushi die wij in het westen eten. Gelukkig kan je in Amsterdam – bij Ken Sushi – vers bereide sushi eten zoals in een traditionele sushibar in Japan.

Hier wil je direct heen!

Ken Sushi

Het Japanse restaurant Ken Sushi is gevestigd in Amsterdam. Op dit moment hebben ze een tijdelijke locatie in het Olympic Hotel in Amsterdam Zuid, waar ze een prachtige sushibar hebben. Ken Sushi is namelijk niet zomaar een sushi restaurant, maar bereid iedereen week van woensdag tot en met zondag verse sushi op een traditionele Japanse manier.

Bij Ken Sushi werken ze met drie verschillende shifts: 16.00 uur, 18.30 uur of 21.00 uur. In jouw gekozen shift neem je plaats aan een traditionele sushibar, terwijl je toekijkt hoe elk gerecht voor je neus vers wordt bereid. Ook vertelt de chef bij elk stukje sushi gepassioneerd over de ingrediënten, voordat jij kunt genieten van heerlijk eten.

ken sushi amsterdam
Instagram / @kensushibar

Met deze recepten maak je de perfecte sushi-sandwich

Omakase menu

Een bezoek aan Ken sushi is een echte belevenis. Ken werkt namelijk met mooie producten van hoge kwaliteit, zoals originele sushi rijst op 37° en verse vis die elke dag aan het restaurant wordt geleverd. Het is dan ook handig om van te voren te reserveren, want er zijn per shift maar een aantal plekken aan hun bar.

Het Omakase menu is vanaf €60 euro p.p. te boeken en bestaat uit 20 sushi stukjes. Omakase betekent toevertrouwen en bij dit menu maak je dus niet je eigen keuzes. Je neemt namelijk vertrouwen in de chef en hij kiest welke sushi hij maakt. Ook zijn er verschillende uitbreidingen beschikbaar bovenop het normale Omakase menu. Zo krijg je voor €10 euro extra de zilver upgrade – die bestaat uit 5 extra luxe bites – en krijg je voor €20 euro extra de gouden upgrade – die bestaat uit 5 extra deluxe bites.

Reacties

De website van Ken Sushi staat vol met lovende reviews en ook op social media lijken veel mensen fan te zijn van dit sushi restaurant. Zo maakte Dave – @bhs.wav – een TikTok-video over Ken Sushi en na het zien van die video wil je gegarandeerd een reservering maken.

@bhs.wav Let me take you to my favorite place: ✨ KEN SUSHI #amsterdam #foodspot #omakase ♬ Touch The Sky – Kanye West

Maak hier je reservering bij dit heerlijke restaurant.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.