Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 4 feb 2022
Leestijd: 5 minuten

And Just Like That: de beste reacties op de emotionele seizoensfinale van de SATC-reboot

Gisteren was het zover: de seizoensfinale van de Sex and the City-reboot And Just Like That werd uitgezonden. Een aflevering waar we met z’n allen lang naar uit hebben gekeken. Het is namelijk een wilde rit geweest sinds de eerste aflevering van And Just Like That in december 2021 uitkwam. Het is dan ook niet zo gek dat fans hoge verwachtingen hadden voor de finale van de show en ze bespreken de aflevering uitgebreid op Twitter.

Spoiler alert.

And Just Like That

Als echte Sex and the City-fans vonden wij het natuurlijk helemaal geweldig dat we Carrie, Miranda en Charlotte na elf jaar eindelijk weer konden volgen. Veel fans leken dit met ons eens te zijn, maar ze hadden ook de nodige kritiek op And Just Like That en wij snappen wel waarom. Zo waren fans totaal niet blij met de manier waarop Samantha Jones uit de show was geschreven.

Fans waren ook totaal niet te spreken over de verhaallijn van Miranda Hobbes en ze vonden dat haar personage helemaal niet leek op de Miranda die we kennen uit Sex and the City. De schrijvers van And Just Like That lieten weten dat ze deze keuze weldoordacht hadden gemaakt en al snel zagen veel fans ook kansen in deze verhaallijn. Zo dachten veel fans dat er in de seizoensfinale nog wel eens wat kon opbloeien tussen Steve en Carrie en daar kregen we gisteren eindelijk antwoord op.

Fans spotten een crossover tussen Emily in Paris en And Just Like That en gaan los op Twitter

Reacties

Nu de tiende aflevering van And Just Like That officieel is uitgebracht gaan fans compleet los op Twitter. Ze laten precies weten wat ze van de seizoensfinale vinden en wij zetten de belangrijkste gespreksonderwerpen voor je op een rij.

Miranda is weer een roodharige

Echte Sex and the City-fans weten dat Miranda altijd rood haar heeft gehad. Het was dan ook flink wennen om Miranda in And Just Like That met grijs haar te zien. Deze haarkleur leek nergens heen te gaan toen ze zelf in de serie duidelijk maakte dat ze niet van plan was om haar haar te verven. Toch zien we Miranda in de seizoensfinale met een rode coup en we moeten eerlijk toegeven dat we haar haarkleur hebben gemist. Wij zijn niet de enigen, want een fan schrijft: “red Miranda is back, nature is healing.”

And Just Like That: zó oud zijn Carrie, Miranda en Charlotte in de SATC-reboot

Miranda laat alles vallen en verhuist met Che naar LA

In de seizoensfinale zien we dat Miranda er voor kiest om haar baan op te zeggen om met Che naar LA te verhuizen. We kunnen wel zeggen dat fans over deze verhaallijn een hele sterke mening hebben en ze zijn niet bang om deze te delen. Fans laten namelijk weten dat ze niet overtuigd zijn van deze ‘niet-Miranda-achtige’ zet. Zo schrijft een fan: “There is no way in heck the real Miranda would give up her career for love. I get people can change but my god.”

Een andere fan voegt toe: “Miranda going to LA to be an accessory to Che after she was so harsh to Carrie when she went to Paris for Petrovsky is exactly why people take issue with this series.”

Fans willen gerechtigheid voor Steve

In de seizoensfinale van And Just Like That zien we dat Miranda haar romcom-fantasie leeft, maar dat kunnen we niet over Steve zeggen. Fans laten dan ook weten dat ze het gevoel hebben dat Steve niet de verhaallijn heeft gekregen die hij verdiende. Een kijker twittert: “I’ll still never forgive this show for what they did to Steve and for reusing two actors for legitimately no good reason other than thinking we, as the audience, are DUMB…?”

Fans irriteren zich massaal aan deze verhaallijn in And Just Like That

Carrie Bradshaw zorgde voor de nodige tranen

In de finale sloot Carrie het ene hoofdstuk af en opende een ander. Zo zagen we hoe ze Bigs as uitstrooide en een nieuwe podcast begon. Een fan schrijft op Twitter: “’I’m Carrie Bradshaw, and this is Sex and the City’ really got me. Now I’m dreaming of a season 2 where we get Carrie giving relationship advice on her podcast every episode….”

Een andere fan is echter niet onder de indruk van alle nadruk op Big en tweet: “When they were talking about worst break-ups in the podcast they missed the opportunity for Carrie to talk about her post-it breakup with Berger. They really made her all Big, Big, Big one-dimensional in this show. I understand she’s grieving, but come on!”

Dit grote modemoment

De kostuumafdeling van And Just Like That heeft zichzelf naar onze mening echt overtroffen en daar zijn veel fans het mee eens. Neem bijvoorbeeld dit speciale moment van Carrie in Parijs.

Komt Samantha terug?

Hoewel Kim Cattrall al meerdere keren heeft aangegeven dat ze niet terug zal keren voor And Just Like That, vinden fans dat de schrijvers het verhaal nog steeds open hebben gelaten voor haar terugkeer. Nadat Carrie haar nieuwe liefdesbelang heeft gekust, sms’t ze Samantha om te praten. Samantha antwoordt en zegt: “Soon.”

Een fan deelt op Twitter een dromerig scenario waarin Samantha wel terugkomt in And Just Like That. De tweet luidt: “My dream alternate ending to #AndJustLikeThat had Samantha show up on the bridge and SJP says in that breathy Carrie voice, “You came!” Then OBVIOUSLY Kim Cattral is all, “Honey, I always do. [sic]” Wij hopen dat we Samantha in seizoen 2 van And Just Like That gaan zien.

Keert Samantha Jones terug in And Just Like That seizoen 2?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.