Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 8 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Andrea (25): ‘Mijn vriend en ik kregen ruzie op vakantie om een Tikkie’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Andrea* (25) haar verhaal.

Haar vriend ging mee met Andrea en haar ouders op vakantie. Een lang weekend weg, in het zuiden van Spanje. Ondanks dat de ouders van Andrea een groot deel van de vakantie betaalden, kregen Andrea en haar vriend alsnog ruzie om geld.

‘Mijn vriend en ik kregen ruzie op vakantie om een Tikkie’

Haar vriend vond het eerlijk om wat kosten te verdelen, Andrea dacht daar anders over.

Hi Andrea, kan je iets meer vertellen over de vakantie in kwestie?

”Natuurlijk. We gingen in het begin van de lente met mijn ouders naar Spanje. Ergens in het zuiden, waar het al lekker warm was. Dit doen mijn ouders en ik ieder jaar en dit jaar ging mijn vriend voor het eerst mee. We verblijven in een huisje van vrienden van mijn ouders, de meeste diners betaalden mijn ouders en zelfs de vliegtickets er naartoe hebben mijn ouders bekostigd. Het reisje kostte ons dus amper geld. Toch vond mijn vriend het nodig om mij een Tikkie te sturen. Dat zorgde voor een flinke ruzie.”

Waarvoor stuurde hij jou een Tikkie?

”Voor de helft van een lunch en voor het Uber-ritje heen en terug. Bij elkaar was het €49. We besloten met z’n tweetjes even wat te gaan doen, in plaats van met mijn ouders erbij. Was een supergezellige middag. Maar toen mijn vriend me ‘s avonds een Tikkie stuurde wist ik even niet wat ik ervan moest denken. Mijn ouders betalen alles en dan vraag je mij om €49?”

Hoe heb je gereageerd?

“Eerst heel kalm. Ik wilde niet dat mijn ouders het door hadden. Ik zou het heel gênant vinden als zij weten dat hij mij om geld vroeg, na alles wat zij betaald hebben. ‘S avonds in bed heb ik er wel wat van gezegd. Dat ging niet best. Hij vond het ‘oneerlijk van mij dat ik teerde op het geld van mijn ouders en daarom niets wilde betalen’. Na een lange discussie heb ik uiteindelijk toch betaald.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.