Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Huidverzorging 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Volgens huidexperts zijn dit de beste anti-ageing producten om te gebruiken als twenty-something vrouw

Ja echt, het is al tijd. In je twenties heeft anti-ageing zeker wel zin. Niet om rimpels te behandelen, maar om het ontstaan ervan te voorkomen. Huidexperts vertellen wat de meest effectieve producten zijn om in je twintigenjaren te gebruiken.

Uiteindelijk is een goede aanval de beste verdediging.

Dit zijn de beste anti-ageing producten voor in je twenties

Celebrity dermatoloog Joshua Ross en huidexpert Audrey Kunin vertellen hoe jouw huid forever 21 blijft. Voeg deze producten toe aan je routine en je hoeft je geen zorgen te maken om fijne lijntjes.

1. SPF

We blijven het zeggen, maar smeren met SPF is ontzettend belangrijk. Verbranding is de nummer één oorzaak van huidveroudering en met een zonnebrand voorkom je dit gemakkelijk. Zelfs als het buiten niet zonnig is beschadigen UV-stralen je huid. Smeren dus.

Een fijne zonnebrand voor het gezicht is die van Rituals. Maar je kan natuurlijk ook een moisturizer gebruiken met SPF, zoals de Ultra Light Daily Hydrating Fluid van Paula’s Choice.

2. Vitamine C

Vitamine C doet wonderen op veel vlakken, ook voor je huid. Als je een serum met vitamine C toevoegt aan je ochtendroutine voorzie je jouw huid van de nodige antioxidanten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen en verhelderen de huid.

Een fijn serum met vitamine C is het C-Firma Day Serum van Drunk Elephant. Een andere aanrader is het C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum van Sunday Riley.

3. Peptiden

Al gehoord van peptiden? Het gebruik van peptiden op je huid heeft veel voordelen: het versterkt de huidbarrière en verdedigt tegen vervuiling, UV-stralen, bacteriën en giftige stoffen. Peptiden bestaan uit elastische vezels, die een soort proteïne zijn. Deze vezels helpen om de huid er strak en stevig uit te laten zien.

Gebruik een moisturizer met peptiden zoals de Multi Peptide 360 Moisture Cream van Evolve. Een echt peptiden-powerhouse is natuurlijk de Peptide Booster van Paula’s Choice.

4. Verzachtende en hydraterende crèmes

In je twenties moet je de hydratatie in je skincare routine opvoeren. Je was misschien voorzichtig met te veel hydratatie vanwege acne in je tienerjaren, maar als je in de twintig bent, verandert je huid en wordt deze droger. Een goede moisturizer is daarom key.

Eén van onze favorieten is de Moisturizing Cream van CeraVe – simpel, maar effectief. Net als de Ultra Facial Cream van Kiehl’s.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.