Gina Koninkx
Gina Koninkx Huidverzorging 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Help?! Huidveroudering is sneller zichtbaar aan je handen – verzorg ze dus extra goed

Als iets je leeftijd kan verraden zijn het je handen. Je stelt ze dagelijks bloot aan zonnestralen, pakt er van alles mee vast en ze komen continu in aanraking met vocht en vuil. Zodoende zal je huidveroudering het snelst kunnen zien aan je handen. Dat wil je natuurlijk zien te voorkomen. Voldoende aandacht besteden aan handverzorging is daarom essentieel.

Het liefst stel jij die gerimpelde handjes zoals die van je oma (sorry, not sorry) nog even uit.

Verzorging van je handen

Als je je handen goed verzorgd blijven ze lekker zacht en stel je die rimpelige huid nog jaren uit.

1. Voed je huid met moisturizer

Als je je handen veel wast, worden ze snel erg droog. En een droge huid zorgt ervoor dat het er sneller dof uit gaat zien. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je je handen voedt met hydraterende producten. Een moisturizer brengt vocht in en zorgt ervoor dat je gedurende de dag een zacht gevoel behoudt.

2. Smeer jezelf altijd in met SPF

Vergeet niet om net als je gezicht je handen elke dag in te smeren met SPF. Ze worden namelijk continu blootgesteld aan de buitenlucht en dus ook aan de straling van de zon. Als je je handen hier niet goed tegen beschermd, ontstaan er veel sneller rimpels en zie ze er sneller minder jong uit.

3. Verzorg je nagels goed

Het is belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan de verzorging van je handen. Dit betekent ook dat het belangrijk is om je nagels goed te verzorgen. Knip ze regelmatig bij – zo kan ook vuil zich niet opstapelen onder je nagels – en vijl ze netjes. Ook je nagelriemen moet je niet vergeten, masseer deze af en toe lekker in met een voedende olie.

4. Probeer eens een exfoliant

Het is heel normaal je huid te exfoliëren, en net als je gezicht kunnen ook je handen regelmatig een exfoliant gebruiken. Dit ruimt dode huidcellen op en stimuleert celvernieuwing. Zo stel jij die ouderdom nog jaren uit. Winnen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.