Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 4 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Army of Thieves: alles wat je moet weten over de razendpopulaire Netflix-film

Squid Game was lange tijd verreweg het populairste stukje content op Netflix. Maar de Zuid-Koreaanse serie is voorbij gestreefd door Army of Thieves, een nieuwe film van Zack Snyder. Niet dat Squid Game te klagen heeft: het is de best bekeken Netflix Original ooit en de hype is nog lang niet voorbij. Zo is er al een tweede seizoen aangekondigd.

Maar alles is tijdelijk, zo ook de nummer 1-positie in de top 10 op Netflix van het moment.

Army of Thieves stoot Squid Game van troon

Op dit moment is Army of Thieves de best bekeken film op Netflix. Het is de prequel van de eerder dit jaar uitgekomen zombie-hit Army of Dead, over een casinokraak tijdens een zombie-uitbraak. Mocht je die film nog niet hebben gezien, dan is dat eigenlijk goed nieuws. Als je eerst de prequel kijkt, zie je de films van Zack Snyder in chronologische volgorde.

Army of Thieves speelt zich zes jaar voor de gebeurtenissen in de eerdere film af, tijdens de beginfase van de zombie-uitbraak. De centrale persoon is Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer), die je nog kent uit Army of Dead. In zijn beginjaren als kluiskraker wordt hij ingehuurd door een mysterieuze vrouw om zich bij een groep van Interpols meest gezochte criminelen te voegen. Doel: een reeks legendarische, hyper-beveiligde kluizen op verschillende plekken in Europa kraken.

Populair op Netflix, maar niet op recensiewebsites

Army of Thieves mag op dit moment dan de populairste film op Netflix zijn, op filmrecensiewebsites als IMDb (6,4) en Rotten Tomatoes (69%) mondjesmaat. Bij Squid Game is dat wel anders. De Zuid-Koreaanse serie heeft een rating van 8,1 op IMDb en 93% op Rotten Tomatoes.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.