Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Baby Reindeer-stalker eist schadevergoeding van 170 miljoen: dit is de reactie van Netflix

Schotse vrouw Fiona Harvey beweert dat zij de inspiratie was voor de Netflix-serie Baby Reindeer en heeft nu Netflix aangeklaagd voor een grote som geld. Ze eist een schadevergoeding van minstens 170 miljoen dollar, dat melden Amerikaanse media.

Baby Reindeer stalker Fiona eist geld

Fiona Harvey heeft al meerdere keren publiekelijk gezegd dat het personage van Martha, gespeeld door Jessica Gunning, op haar is gebaseerd. Ze klaagt Netflix aan voor onder meer laster, het opzettelijk toebrengen van emotionele schade en nalatigheid. De aanklacht werd donderdag ingediend bij een rechtbank in Californië.

De Netflix-serie Baby Reindeer gaat over het waargebeurde verhaal van komiek Richard Gadd die te maken krijgt met de obsessieve stalker Martha. Opvallend genoeg speelt de gestalkte Gadd zelf de hoofdrol in de serie en zijn alle berichten die je in de serie ziet ook écht naar hem gestuurd.

Kijkers gingen sinds de serie in april verscheen online massaal op zoek naar de ‘echte Martha’. Richard Gadd verzocht mensen daarmee te stoppen. “Als ik had gewild dat echte mensen gevonden konden worden, dan had ik wel een documentaire gemaakt”, zei hij tegen The Hollywood Reporter.

Reactie Netflix

Netflix blijft achter Baby Reindeer staan na de aanklacht van een vrouw die zegt dat de serie op haar is gebaseerd. “We zullen deze zaak krachtig verdedigen en steunen Richard Gadd in zijn recht om zijn verhaal te vertellen”, zegt de streamingdienst.

Fiona stelt dat de serie op leugens berust en dat deze haar leven en reputatie ruïneert. Vorige maand gaf ze zelfs een interview op tv, waarin ze alles probeerde te ontkrachten. Ze doet een aantal bizarre onthullingen over Richard én legt uit waarom ze met maar liefst zes telefoons door het leven gaat. Kijkers van het interview twijfelen nu nog meer aan de geloofwaardigheid van Fiona, maar ze gelooft wel enorm in zichzelf.

Bianca Censori kleedt zich totaal anders als ze niet met Kanye is

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.