Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Barbiecore beauty is overal deze zomer en dit zijn de mooiste looks

Al eerder hadden we het over Barbiecore: de fashiontrend van deze zomer. Roze is niet meer weg te denken uit de mode – hoe popperiger, hoe beter. Ook in de wereld van beauty drukt Barbie nu haar stempel en wij showen je de mooiste looks.

Barbie is having a moment in 2022.

Wat is Barbiecore beauty?

We hebben het over roze kleding, accessoires, make-up, haarkleur en meer. Roze komt overal terug: of het nu een lipkleur is of een subtiele eyeliner. Eigelijk is de opkomst van Barbiecore helemaal niet zo gek, aangezien Barbie altijd al een icoon geweest is en de aankomende Barbiefilm met Margot Robbie nog meer olie op het roze vuur gooit.

We zien de mooiste looks uit Hollywood voorbijkomen, maar het zijn niet alleen beroemdheden die met deze trend aan de haal gaan. Volgens Pinterest wordt er steeds meer gezocht naar Barbiecore beauty. Er is zelfs een toename van 30% in zoekopdrachten naar roze oogschaduw en van 60% naar roze lippenstift. Bovendien zoeken Pinners 75% meer naar roze nagels dan vorig jaar.

De mooiste Barbiecore make-uplooks

Rihanna, Lizzo, Hailey Bieber en meer a-listers gingen je al voor. Het lijkt wel of heel Hollywood roze kleurt. Niet erg, want dan kunnen wij daar weer inspiratie vandaan halen. Wij zetten de meest indrukwekkende looks  voor je op een rijtje. De belangrijkste elementen van de Barbielook? Dat zijn volgens make-up artist Fatima Thomas vier dingen: een flawless huid, flushed cheeks, verzorgde wenkbrauwen en een roze lip.

Om maar subtiel te beginnen: wat dacht je van een pop of colour in je binnenste ooghoeken?

Megan Fox pakte iets meer uit – ze ging voor roze ogen én roze haar. We begrijpen dat je geen roze pruik in de kast hebt liggen, maar van de neonroze liner onder de ogen zijn wij groot fan.

Ben jij liever een natural Barbie? Check deze look van Candice Swanepoel dan even.

Barbie in je haar

Niet alleen op je gezicht, maar ook in je haar is roze hot. Celebs als Megan Fox en Lizzo kleuren hun lokken Barbieroze. Wij zijn fan!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.