Tessa Ham
Tessa Ham Money 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel geld heb je nodig om te leven als Carrie Bradshaw in SATC

Vorige week ontdekten we al dat het onbetaalbaar zou zijn om Carrie Bradshaw’s appartement te huren of te kopen. Maar spaarplatform Raisin.nl besloot nog wat dieper in de financiën van de modeliefhebber te duiken. We hoeven je vast niet te vertellen dat je geen voorbeeld zou moeten nemen aan Carrie Bradshaw’s uitgavenpatroon.

Gedurende Sex and the City liet Carrie meerdere keren zien dat ze totaal niet met geld om kan gaan. Maar dat ze zo’n hoge schuld zou hebben? Oef…

Carrie Bradshaw’s financiële problemen

Dat Carrie geen ster is in money management, blijkt wel uit het feit dat ze nooit met het OV of in haar eigen keuken kookt. Maar het toppunt is wel als ze ze vriendin Charlotte om hulp vraagt wanneer de bank haar verzoek om een lening afwijst (goh…). Ten minste, vragen… Het is meer alsof ze Charlotte dwingt om haar het geld te lenen.

Dat Carrie een financieel probleem heeft, wordt zelfs duidelijk in de serie. In seizoen 4 aflevering 16 rekenen Carrie en Miranda uit hoeveel ze eigenlijk aan schoenen heeft uitgegeven. De schade blijkt 40.000 dollar te zijn… Ook wordt geschat dat ze meer dan 175.000 dollar aan haar droomgarderobe uit heeft gegeven.

Rainsin.nl rekende uit hoe erg haar koopverslaving en gebrek aan money management haar eigenlijk in de problemen brengt. Spoiler: heel erg.

Volgens de benchmarksalarissen van Glassdoor zou Carrie pak en beet 4.333 dollar per maand verdienen. Aangezien ze naar schatting zo’n 6.057 euro per maand uitgeeft, hoef je geen genie te zijn om te bedenken dat Carrie aan het einde van de maand dus in het rood staat.

De enorme schuld van Carrie

Per jaar slinken Carrie’s onverklaarbare reserves met zo’n 21.000 dollar. Als je de serie en de films bij elkaar optelt, schat Raisin.nl dat ze een gigantische schuld van een kwart miljoen dollar heeft opgebouwd. In totaal zou je 872.496 dollar nodig hebben om de levensstijl van Carrie Bradshaw te bekostigen.

Of ze geleerd heeft van haar uitgavenpatroon en nog steeds zo’n groot gat in d’r hand heeft, kunnen we sinds 8 maart met eigen ogen bekijken op HBO Max. De reboot And Just Like That is namelijk te bekijken via die streamingdienst.

Zoveel kost het om Carrie Bradshaw’s appartement te huren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.