Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

De look van Kate Middleton tijdens de begrafenis van prins Philip is een ode aan koningin Elizabeth II

De begrafenis van Prins Philip vond afgelopen zaterdag in gesloten kring plaats. Er waren maar dertig aanwezigen en de kledingkeuzes van de Royals waren anders dan normaal. Prins Philip had veel militaire banden in zijn leven, toch werden er geen uniforms gedragen tijdens zijn begrafenis. Opvallend was ook de look van Kate Middleton, die een ode was aan koningin Elizabeth II.

Het eerbetoon van Kate was subtiel, maar daarom niet minder waardevol.

Kate Middleton tijdens begrafenis prins Philip

Natuurlijk stond de dag in het teken van de overleden prins Philip, toch werd er ook gekeken naar Kate Middleton. Haar look tijdens de begrafenis was namelijk een ode aan koningin Elizabeth II. De hertogin van Cambridge droeg pareloorbellen en een parelketting van de Queen herself. Het is niet de eerste keer dat de ketting wordt gedragen, ook prinses Diana droeg de ketting ooit tijdens een staatsbezoek aan Nederland. Elizabeth II droeg de ketting tijdens een bezoek aan Bangladesh.

kate middleton prins philip begrafenis
CHRIS JACKSON / POOL / AFP CHRIS JACKSON / POOL / AFP

Niet alleen de ketting, ook de oorbellen hebben een speciale betekenis. De pareloorbellen die Kate Middleton droeg tijdens de begrafenis waren een geschenk van Hakim van Bahrein voor het huwelijk van koningin Elizabeth II en prins Philip. Het gebeurt vaker dat sieraden worden gedragen om eerbetoon te maken. Zo was Meghan Markle’s look tijdens het interview met Oprah Winfrey een ode aan prinses Diana.

Kleding van de Royals

Ook de rest van de aanwezigen hadden opvallende kledingkeuzes tijdens de begrafenis van prins Philip. Zo droeg niemand van de senior royals een militair uniform, wat wel gebruikelijk is. Het was de wens van prins Philip zelf dat dit werd vervangen voor een zwart kostuum. En dat was een opluchting voor prins Harry en prins Andrew, die anders de enigen zouden zijn zonder uniform.

De militaire titel van prins Harry werd namelijk afgenomen nadat hij aftand deed van zijn rol als senior royal. Daardoor mocht hij tijdens een begrafenis ook geen militair uniform meer dragen. Prins Andrew deed in 2019 afstand van zijn titel, nadat bekend werd dat hij betrokken was bij de zedendelinquent Jeffrey Epstein. De royals waren allemaal gekleed in het zwart en alle senior royals droegen hun medailles, ook prins Harry.

LEON NEAL / AFP / POOL

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.