Emma Toussain
Emma Toussain Love & Life 29 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

6 tips om jouw beha op je juiste manier te wassen

Afgelopen week kwam er via het TikTok een discussie op gang over hoe vaak beha’s nou echt gewassen moeten worden. Weet jij dit? Hoe vaak was jij jouw beha? De Britse TikTokker @desyr.reviews ontdekte dat haar vriendin haar beha’s maar één keer per jaar in de machine stopt en stelde dezelfde vraag aan haar volgers: “hoe vaak was jij jouw bh?”. Vrouwen van over de hele wereld reageerden waarbij sommigen hun beha’s na elke keer dragen wasten en anderen bekenden het slechts maandelijks te doen.

Lingeriemerk Marie Jo geeft antwoord op hoe het echt zit.

Zó was jij jouw beha

Geef toe: hoe vaak was jij jouw beha? En weet je eigenlijk wel hoe dit moet? Of gooi je hem samen met de rest van de was in de wasmachine? TikTokker @desyr.reviews gaat viral met haar video over het wassen van beha’s. Bekijk ‘m hieronder:

@desyr.reviews

Comment how often you wash your bras 😅 #winteroutfit #askontiktok #brawash

♬ Own Brand Freestyle – FelixThe1st & Dreya Mac

1. Controleer specifieke wasinstructies in het etiket.
Maak alle haakjes en sluitingen vast en doe je lingerie of badgoed afzonderlijk in een afsluitbaar waszakje.

2. Vul de trommel tot maximaal 1/3, bij voorkeur met andere fijne items van dezelfde kleur.
Kies voor een fijnewasprogramma op 30 °C, met een laag toerental (max. 600 rpm). Gebruik een kleine hoeveelheid mild vloeibaar wasmiddel voor delicate was en voeg géén bleekmiddel of wasverzachter toe.

3. Stop je items niet in de droogtrommel, maar laat ze aan de lucht drogen op een droogrek (bij voorkeur binnen of in de schaduw, niet in de volle zon).

4. Haal de cups van je voorgevormde bh’s uit elkaar, zodat ze zonder deuken of vouwen drogen.
Wanneer je items volledig droog zijn, is het belangrijk om ze goed op te bergen. Schuif de cups van je beha’s en badgoed in elkaar en berg ze in een rijtje op, zodat ze hun vorm behouden in je lade.

5. Draag nieuw badgoed niet in de sauna of jacuzzi en spoel na gebruik onmiddellijk uit in helder water.
Het is aangeraden lingerie na 2 of 3 keer dragen te wassen. Wring je items niet uit, leg je items nooit op een warmtebron en strijk ze niet.

6. Vermijd contact met hoge chloorconcentraties en zonnecrème.
Dit kan je mooie lingerie schaden..

Voor eens en altijd: zó was jij je gezicht op de juiste manier

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.