Inga Stoit
Inga Stoit Love & Life 26 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Beïnvloedt de crisis ons seksleven? Volgens dit onderzoek wel

De crisis is natuurlijk al naar genoeg, maar wat blijkt nu? Het heeft een negatieve invloed op ons seksleven. De huishoudelijke kosten stijgen en daar komt een hoop stress bij kijken. Door stress hebben we minder zin in seks en geven we hier minder prioriteit aan. Shit, dat klinkt niet zo fraai want de crisis is voorlopig nog lang niet weg.

Stowe Family Law deed onderzoek naar de spanning tussen koppels in deze lastige tijd. Volgens hun onderzoek bleek dat je kunt stellen dat 56% van de stellen hier in min of meerdere maten problemen van ondervindt. Ze stellen zelfs dat 70% van de stellen de relatie wellicht niet overleeft vanwege dit soort stresspieken. Dit zijn erg hoge cijfers, hopelijk zitten zij hier nogal naast. Maar wat we wel kunnen stellen is dat romantiek en intimiteit op de achtergrond raakt wanneer energierekeningen en dergelijke de pan uit rijzen.

De crisis beïnvloedt ons seksleven

Oke, dus wat we helder in kaart hebben is dat stelletjes hieronder te lijden krijgen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor singles die op zoek zijn naar een relatie. Hoe kan dat? Omdat bij een alleenstaande zijn of haar rekeningen ook toenemen en daar moeten zij helemaal solo voor opdraaien. Zij hebben geen partner die kan helpen met de bills.

Daten kost geld

Dit is natuurlijk heel zuur om te vermelden, maar het is wel waar: daten kan behoorlijk wat geld kosten. Soms is het gewenst om samen met je partner iets leuks te ondernemen om de relatie nieuw leven in te blazen. Zeg nou zelf, dit herkennen we allemaal wel van bepaalde relaties die we hebben gehad. Maar dit houdt ook in dat het leren kennen van iemand vaak ook geld kost. Denk maar aan de drankjes, hapjes, bioscoopjes of whatever. Een lekkere wandeling in de buitenlucht kost je niks, maar zelfs dan komt er wellicht een koffietje of warme chocomel bij kijken. Nogmaals: dit klinkt natuurlijk helemaal niet leuk, maar er zijn echt helaas veel mensen en jongeren die het erg lastig hebben nu alles qua prijzen toeneemt.

Dag seksspeeltjes

Sad but true. PwC deed een onderzoek naar de uitgave van seksspeeltjes de afgelopen maanden. En wat blijkt: er is een verkoopdaling van maar liefst 50%. Pittige cijfers als je het ons vraagt. Allright, maar zoals alles in het leven heeft alles voor- en nadelen. Bekijk het zo: de kachel doen we liever niet al te hoog, want dit kost vandaag de dag enorm veel geld. Maar hé, je partner en jij onder een deken zijn samen hartstikke warm. En wie weet wat er onder die warme deken gebeurt. Indien je single bent: trek je meest warme comfy huispak aan. Aan bittere of koude tijden komen ook altijd een einde, dus jouw seksleven zal ook zeker weer opbeuren.

Van seksstandjes tot romance: dit zegt je sterrenbeeld over jouw seksleven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.