Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Zo bespaar je geld als je deze zomer veel bruiloften hebt

Daar sta je dan, worstelend met je financiën om iedere maand rond te komen. En dan gaat opeens ie-de-reen om je heen trouwen. Zelfs als jij niet degene bent die gaat trouwen, is zo’n bruiloft best duur. Dus hoe zorg je ervoor dat jij het hoofd boven water houdt als je deze zomer veel bruiloften hebt?

Geld besparen en bruiloften zijn twee dingen die volgens velen ver bij elkaar vandaan moeten blijven. Tijdens een huwelijk is het juist het moment om lekker uit te pakken. Maar hé, dan moet je portemonnee dat wel toelaten. Als jij een beperkt budget hebt voor de bruiloften deze zomer, dan gaan de volgende vier tips je helpen.

Vier tips om geld te besparen als je deze zomer veel bruiloften hebt

Wie niet rijk is, moet slim zijn.

1. Ruil kleding met vriendinnen

Als je voor iedere bruiloft een nieuwe jurk koopt, dan loopt dit flink in de kosten. Als jij alle kledingkasten van jou en je vriendinnen samenvoegt, dan hebben jullie een enorme collectie om uit te kiezen. Dat scheelt weer! Oh tip: houd je wel aan de ongeschreven kledingregels.

2. Koop cadeaus in de uitverkoop

Cadeaus tijdens een huwelijk zijn meestal vrij prijzig: Kitchen Aid-mixers, stofzuigers, beddengoed van hoge kwaliteit en noem maar op. In Amerika werken ze vaak met een registry, maar dat is in Nederland niet zo gebruikelijk. Wel kan je op tijd het stel vragen of er nog iets op hun verlanglijstje staat – en dit vervolgens in de gaten houden. Mocht het ergens in de uitverkoop zijn, dan is dat toch mooi meegenomen.

Dit budget heb je nodig voor een bruiloft in Italië met 50 gasten

3. Doe je eigen haar en make-up

Hoe verleidelijk het ook is om je haar te laten doen voordat je naar de bruiloft vertrekt.. Als je geld wil besparen, dan doe je het liefst je eigen haar en make-up. Maak er een gezellige ochtend van en spreek af met vriendinnen of familieleden die naar dezelfde bruiloft gaan.

4. Boek hotels op tijd

Als de bruiloft op een plek is die niet dicht bij huis is (denk aan de andere kant van Nederland of zelfs in het buitenland), boek je verblijf dan op tijd. We weten allemaal: hoe sneller je een verblijf boekt, hoe goedkoper het is. Extra tip: check verschillende websites voor verschillend aanbod.

Roos (24): ‘Mijn vriendinnen willen onze jaarlijkse vakantie niet aanpassen naar mijn budget’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.