Jana Witteman
Jana Witteman Money 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

5 simpele bespaartips waar je portemonnee direct blij mee is

Alles wordt duurder. Dat weten we inmiddels wel. Van je dagelijkse tripje naar de supermarkt, tot een uitstapje naar de stad om je kledingkast aan te vullen: alle prijzen schieten omhoog. Maar waar kan je nog op besparen? Deze 5 bespaartips voel jij direct in je portemonnee.

Oké, hand in eigen boezem. Dat gat in mijn eigen hand is behoorlijk groot geweest. Maar het is hoog tijd om het roer om te gooien. Hét moment om de koopverslaving om te zetten in een bespaarverslaving. Want eerlijk, het bedrag op je spaarrekening zien groeien, vinden we stiekem allemaal lekker. Naast de tips die je leest in dit artikel, kan deze 30-dagen-regel je ook een eind op weg helpen om geld te besparen.

1. Zet. thuis. koffie.

De verleiding om altijd en overal maar koffie te halen is enorm. En als je dan het liefst gaat voor een cappuccino met havermelk, dan kost die korte pitstop je al gauw minstens drie euro. Kies je ervoor jezelf nog een beetje extra te verwennen en ga je voor een pumpkin spice latte bij Starbucks? Dan kun je rustig 5,25 euro neertellen. Een snelle rekensom: drie koffie per week met een gemiddeld prijskaartje van vier euro? Dat komt neer op een kleine 50 euro per maand. Daar kun je ook de weekboodschappen van doen.

2. Zeg gedag tegen je sportabonnement

Deze tip vraagt natuurlijk om de nodige uitleg. Want sporten is gezond. Goed voor je hoofd én goed voor je lijf. Maar een sportabonnement loopt snel behoorlijk in de kosten. En dat terwijl er (veel!) gratis alternatieven zijn. Leef je uit in een park in de buurt door een rondje te fietsen of rennen. Is dat niks voor jou? Dan kun je ook op YouTube oneindig veel work-outs vinden. Die kun je gewoon vanuit huis te doen. Bijvoorbeeld met deze video’s van Kayla Itsines. Kost je niets, en garantie op zweetdruppels krijg je er gratis bij.

3. Bespaar op de boodschappen

Oké, het doorspitten van reclamefolders klinkt natuurlijk niet heel sexy. Maar het kan wel een hoop geld besparen. Boodschappen die je hoe dan ook in huis wil halen, kun je net zo goed aanschaffen met een flinke korting. Gelukkig is het anno 2022 niet meer nodig alle papieren flyers met aanbiedingen door te bladeren aan de keukentafel. Met de app AlleFolders heb je alle deals digitaal altijd bij de hand. En als je toch je sportabonnement hebt opgezegd, is een extra wandeling naar een supermarkt die nét wat verderop ligt, eigenlijk alleen maar mooi meegenomen. Dubbel winst, dus.

4. Kook eens per week een nieuw recept

Zelf koken is natuurlijk altijd goedkoper dan eten bestellen of uiteten gaan. Dat weten we natuurlijk al. Maar soms heb je gewoon zin in iets nieuws. Andere smaken, een maaltijd die je niet iedere week al voor jezelf op tafel zet. In plaats van grijpen naar UberEats of Thuisbezorgd kan deze tip je helpen. Kook iedere week standaard één recept dat nieuw voor je is. Zo raak je je wekelijkse menu minder snel zat. Resultaat? De verleiding om eten te bestellen wordt kleiner én er is genoeg (gratis) inspiratie te vinden online.

5. Nieuwsbrieven? Nee, dank je

Marketeers zijn goed in hun werk. En jouw mailbox, is hun beste vriend. Ook al lees je de mails misschien niet altijd nauwkeurig, al die nieuwsbrieven die dagelijks in jouw mailbox belanden, staan vol verleidingen. Een simpele tip om niet in de verleiding te komen? Schrijf je uit. Zorg dat je de nieuwsbrieven niet meer ontvangt. Dan kun je ook niet in de verleiding worden gebracht om tóch die sneakers te bestellen die ein-de-lijk in de sale zijn. Want door niets te kopen, bespaar je het meest. (Ja, óók als je denkt dat je een superdeal te pakken hebt).

Het leven is duur geworden: door deze tips kom jij alsnog rond iedere maand

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.