Tessa Ham
Tessa Ham Money 3 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 10 best betaalde celebrities van de wereld

Dat je veel geld kunt verdienen als beroemdheid is vast geen verrassing. Maar er zijn er een aantal die echt de kroon spannen. Wie zijn de top 10 best betaalde beroemdheden van de wereld? En wat verdienden ze? We verklappen alvast dat het om duizelingwekkende bedragen gaat.

Aangezien 2021 nog niet is afgelopen, kijken we naar het jaar 2020.

Best betaalde beroemdheden van de wereld

Om het een beetje spannend te houden tellen we af van nummer tien naar nummer één. Deze lijst is gebaseerd op cijfers van Forbes. Daar zie je ook de hele top 100.

10. Dwayne Johnson

Verdient per jaar: 73.6 miljoen euro

Acteur Dwayne “The Rock” Johnson heeft eigenlijk geen introductie nodig. De reden waarom hij dit lijstje heeft gehaald? In 2020 tekende hij een Netflix-deal van 20 miljoen euro voor de film Red Notice, waar hij eind 2021 in verschijnt met Gal Gadot en Ryan Reynolds. Alsof dat nog niet genoeg geld is, verdient hij ook nog eens door gesponsorde posts op zijn social media.

9. Lebron James

Verdient per jaar: 74.2 miljoen euro

Zelfs als je niet Amerikaans bent en niet van basketbal houdt, komt de naam Lebron James je vast bekend voor. De basketballer verdient niet alleen zijn geld door te sporten, maar ook door zijn media- en productiebedrijven SpringHill Entertainment en Uninterrupted.

8. Howard Stern

Verdient per jaar: 75.7 miljoen euro

Dat je ook rijk kunt worden door radio te maken, bewijst de Amerikaanse Howard Stern. Hij weet dit lijstje van best betaalde beroemdheden te behalen dankzij zijn achtcijferige jaarsalaris bij radiozender SiriusXm. In december liep dit contract af en tekende hij een nieuwe, waar hij zelfs 84.1 miljoen euro mee gaat verdienen.

7. Neymar

Verdient per jaar: 80.4 miljoen euro

Het is niet gek dat de Brazilaanse Neymar in dit lijstje staat, want zijn transfer naar voetbalclub Paris Saint-Germain is de duurste in de voetbalgeschiedenis. Zijn vijf jarige contract is maar liefst 294.6 miljoen euro waard… Neymar is daarnaast de op één na populairste sporter op social media, waardoor hij samenwerkingen binnensleepte met onder andere Nike, Gillette, Red Bull en McDonald’s.

6. Tyler Perry

Verdient per jaar: 81.7 miljoen euro

In Nederland is Tyler Perry niet echt bekend. Je kent de acteur wellicht van Vice en Gone Girl. Het zijn overigens niet zijn acteerkunsten die het grote geld binnen slepen. Hij schrijft, regisseert en produceerd ook veel films en series, waardoor hij plek zes op deze lijst van best betaalde beroemdheden bemachtigd.

5. Lionel Messi

Verdient per jaar: 87.5 miljoen euro

Veel mensen noemen Messi de beste voetballer ter wereld en daar hoort een bijpassend salaris bij. Dat zorgt ervoor dat hij in 2019 en 2020 de best betaalde sporter wereldwijd was. Momenteel is zijn contract afgelopen bij Barcelona en is hij in gesprek voor een nieuw contract waarbij hij – door financiële problemen van de club – wel misschien moet inleveren op z’n salaris. Gelukkig harkt hij ook genoeg binnen door sponsordeals.

4. Cristiano Ronaldo

Verdient per jaar: 88.4 miljoen euro

Na Lionel Messi is Cristiano Ronaldo de best betaalde sporter ter wereld. In 2018 tekende hij een contract met Juventus voor maar liefst 168.6 miljoen euro. Maar ook hij heeft veel sponsordeals. Doordat hij de meest gevolgde atleet op social media is, kan hij daar veel geld voor vragen. Het levert hem plek vier op bij deze best betaalde beroemdheden ter wereld.

3. Roger Federer

Verdient per jaar: 89.6 miljoen euro

Niet alleen met voetballen word je rijk, met tennissen kan dat net zo goed. De Zwitserse Roger Federer bewijst dat met zijn 10-jarige contract dat 253 miljoen euro waard is. Goed om te weten: Federer geeft ook terug. Zijn stichting haalde al ruim 42 miljoen euro op zodat kinderen in Afrika naar school kunnen.

2. Kanye West

Verdient per jaar: 143.3 miljoen euro

We maken een enorme stap in verdiensten van nummer drie naar nummer twee. Dat is indrukwekkend, aangezien Kanye West ooit zo’n 44.7 miljoen euro aan schuld had. Door meerdere inkomstenbronnen is dat nu een ander verhaal. Hij verdient geld met zijn muziekcarrière, Yeezy schoenenlijn bij Adidas en zijn eigen kledinglijn.

Nummer 1 van best betaalde beroemdheden: Kylie Jenner

Verdient per jaar: 487 miljoen euro

Kylie Jenner mag dan pas 23 jaar oud zijn, ze heeft wel mooi plek 1 op deze lijst weten te bemachtigen. En hoe! In 2020 verdiende Kylie een whopping 487 miljoen euro. Dat komt onder andere door haar kledinglijn met zus Kendall en haar bedrijven Kylie Cosmetics en Kylie Skin. Dat het bedrag zo veel hoger is dan de rest in de lijst, komt omdat ze het meerderheidsaandeel van merk Kylie Cosmetics in 2020 verkocht.

Kylie Jenner vertelt meer over trouwen met Travis Scott en hun toekomst samen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.