Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 17 apr 2021
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de beste buitenlandse series op Netflix

Het is je vast wel eens overkomen dat je al je hele kijklijst op Netflix hebt uitgekeken. Dan komt ongetwijfeld de vraag omhoog in welke serie je nu kunt verdiepen. Gelukkig is het aanbod op Netflix eindeloos, vooral als het gaat om buitenlandse series.

Van Spaanse tot Koreaanse series: we hebben de beste voor je verzameld.

Buitenlandse series op Netflix

Een goede Nederlandse serie als Undercover of Engelse ‘ik-hoef-nergens-over-na-te-denken’-serie als Bridgerton is nooit mis, maar het is soms ook leuk je eens te verdiepen in een buitenlandse serie. Scandinavische en Spaanse series worden bijvoorbeeld heel anders gemaakt dan een Amerikaanse serie. De verhaallijn is vaak een stuk ingewikkelder en soms zelfs spannender.

Wie dan ook denkt dat buitenlandse series enorm boring zijn, heeft het meer dan mis. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg series die lijken op La Casa de Papel of Lupin. We hebben de beste (en meest underrated) buitenlandse series voor je op een rij gezet.

1. Who Killed Sara?

Deze Spaanse serie met tien afleveringen is het kijken waard. Alex Guzman heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten na erin te zijn geluisd voor de moord van zijn zus, Sara. Eenmaal uit de gevangenis, wilt hij maar één ding: wraak nemen op de echte daders.

2. Black spot

Een politie-inspecteur, Laurène Weiss, onderzoekt samen met een aanklager een reeks aparte moorden die zijn gepleegd in een afgelegen dorpje aan de rand van een bos. Wanneer je fan bent van spanning, drama en misdaad, is dit de serie voor jou.

3. Lupin

Wie Lupin nog niet heeft gezien, heeft iets gemist. De Franse serie heeft namelijk vele records gebroken als het gaat om kijkers, en het is voor het eerst dat een Franse serie het zo ver heeft geschopt. Reden genoeg om het eens te kijken, vinden wij.

Als tiener werd het leven van Assane Diop op zijn kop gezet, nadat hij zag hoe zijn vader werd gepakt voor een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Om zijn vader te wreken, gebruikt Assane Diop 25 jaar later ‘Arsène Lupin’ als inspiratie. Nog leuker is dat Netflix een tweede seizoen heeft bevestigd. Dat wordt bingen.

4. Queen Sono

Een serie met veel badass scènes en girlpower inspiratie, is Queen Sono. Een Zuid-Afrikaanse spionne probeert achter de waarheid van haar moeders dood te komen, maar belandt ondertussen in een gevaarlijk web van politiek en handel.

5. Ragnarok

Het Noorse stadje Edda lijkt bijna aan zijn einde, wanneer het zwaar wordt vervuild met giftige stoffen en dreigende gletsjers het stadje kunnen verwoesten. Één tiener kan het echter allemaal stoppen.

6. La Casa de Papel

De Spaanse serie vertelt het verhaal van een paar criminelen die, onder begeleiding van een professor, zich met een groep gegijzelden opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje met het doel om de bank te overvallen. Spanning, sensatie en vooral veel drama. We love it.

7. The Rain

Wie fan is van sci-fi en post-apocalyptische series, wil The Rain absoluut gezien hebben. De Deense serie met drie seizoenen gaat over een dodelijke regen die bijna iedereen in Scandinavië doodde. Een zus en broer hebben het overleefd en proberen al zes jaar te overleven. Ze komen een paar overlevers tegen en proberen te ontdekken waar de dodelijke regen vandaan komt.

8. Elite

Drie arbeidskinderen schrijven zich in bij een privéschool in Spanje, wat uiteindelijk lijdt tot een brute moord. Ondertussen heeft de populaire Spaanse serie al drie seizoenen.

9. Baby

Naast Spaanse series zijn ook Italiaanse series enorm populair, en dat is niet zo gek. De verhaallijnen zijn niet alleen in sommige gevallen herkenbaar, maar ook nog eens ontzettend spannend. Twee rijke tieners uit Rome zijn hun leven meer dan beu en creëeren een dubbelleven in de onderwereld van de stad.

10. Crash Landing on You

Deze Zuid-Koreaanse serie op Netflix gaat over een Zuid-Koreaanse vrouw die plotseling een noodlanding moet maken met haar parachute. Ze belandt in Noord-Korea, waar ze gered wordt door een Noord-Koreaanse man. Er ontstaat een geheime relatie, die wellicht op het spel gezet wordt door hun afkomst.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.