Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 12 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 5 best bekeken Netflix-series aller tijden

De afgelopen weken kon je niet om Bridgerton heen. De eerste Netflix-serie van mega-producer Shonda Rhimes is een enorme hit en ook wij zijn groot fan (vooral van The Duke). De streamingdienst rekent uit dat de miniserie in de eerste vier weken door 63 miljoen huishoudens is bekeken. Daarmee komt Bridgerton nipt in de top vijf van best bekeken serie-debuten op Netflix terecht.

Volgens het bedrijf is de serie het op vier na best bekeken debuut ooit, als het over series gaat. Maar hoe ziet de hele top vijf eruit?

Top 5 best bekeken Netflix-series

Netflix deelt zelfden haar kijkcijfers, behalve als het gaat om de top 10 op dit moment. Die kun je namelijk inzien op het moment dat je Netflix opstart. Verder is Netflix erg selectief in welke statistieken het wel en niet deelt. Er is daarom ook geen lijstje met een top vijf aan best bekeken Netflix-series te vinden op internet.

Wat ook niet helpt is dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft veranderd hoe het meet. Sinds een tijdje tel je al als een kijker als je ook maar twee minuten van een serie of film hebt gekeken. Dat je de titel in kwestie daarna meteen weer hebt afgezet, maakt niet uit.

Toch is Newsweek eens gaan graven. De Amerikaanse publicatie is in de archieven gedoken, heeft de bekendgemaakte cijfers naast elkaar gelegd en heeft zo alsnog de top vijf best bekeken Netflix-debuten ooit samengesteld. Voor de duidelijkheid: het gaat hier enkel om series, en hoe goed ze in de eerste vier weken zijn bekeken. Let’s go.

1. The Witcher: 76 miljoen

De fantasy-serie van Netflix is in de eerste vier weken door maar liefst 76 miljoen huishoudens gekeken. Een groot verschil met de andere series in de top vijf. Het is dan ook niet zo gek dat de streamingdienst al aan een nieuw seizoen, een film en een spin-off werkt. Het bedrijf noemde The Witcher seizoen 1 haar grootste eerste seizoen van een serie… ooit.

2. La Casa de Papel seizoen 4: 65 miljoen

Hetzelfde geldt voor La Casa de Papel, of Money Heist, zoals de Netflix Original ook wel bekend staat. Maar liefst 65 miljoen huishoudens zetten hun televisie aan om het nieuwste seizoen te streamen in de eerste vier weken na de première. Gelukkig weten we al dat er een vijfde seizoen komt. Oftewel, een kans om nóg een plekje in deze top vijf te veroveren…

3. Stranger Things seizoen 3: 64 miljoen

Netflix cancelt tegenwoordig veel nieuwe series al na het eerste seizoen. Nieuwe shows maken levert meer nieuwe abonnees op dan eeuwig door blijven gaan met oude series. Stranger Things is de uitzondering op die regel. Ook het derde seizoen wist te scoren, met 64 miljoen huishoudens die in de eerste vier weken de nieuwe afleveringen checkten.

4. Tiger King: 64 miljoen

Tiger King weet nipt Bridgerton te verslaan. Het voelt door de pandemie echt als jaren geleden, maar vorig jaar wist Joe Exotic helemaal viral te gaan. Films kregen groen licht, spin-offs werden gepland en de plottwists bleven zich achteraf nog opstapelen. Wat een verhaal.

5. Bridgerton: 63 miljoen

Bridgerton komt op 5 binnen met 63 miljoen huishoudens. Een droomdebuut op Netflix voor Shonda Rhimes, die voor ABC de hitserie Grey’s Anatomy opleverde. Ze heeft een megadeal met Netflix gesloten, dus fans kunnen de komende jaren op meer hits rekenen. Al zal een extra aantal seizoenen voor Bridgerton voor de meesten genoeg zijn. Wij kunnen niet wachten op het tweede seizoen.

Dit artikel verscheen eerder op Manners.

MannersNewsweek

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.