Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 22 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Van La La Land tot A Star Is Born: dit zijn de beste musicalfilms aller tijden

Iconische muziek, veel dansscènes en een bekend verhaal: we hebben het natuurlijk over musicalfilms. Films als High School Musical en A Star is Born zullen altijd een speciaal plekje in ons hart hebben, deels omdat we de hele soundtrack mee kunnen zingen en alle scènes uit ons hoofd kennen.

Voor een flinke dosis nostalgie hebben we de beste musicalfilms aller tijden op een rij gezet.

Dit zijn de beste musicalfilms aller tijden

Musicalfilms zijn nooit saai, of het nu een nostalgische film als The Lion King is of een emotionele film als A Star is Born. Daarbij zijn de films niet alleen hartstikke leuk om naar te kijken, vooral vanwege de toffe soundtracks en iconische dansscènes, maar zit er vaak ook nog een mooie boodschap achter. Heb je geen idee wat je dit weekend wilt kijken? We got you. Deze nostalgische musicalfilms wil je kijken.

1. The Greatest Showman

In The Greatest Showman zien we knappe koppen voorbijkomen van zowel Zac Efron als Zendaya en Hugh Jackman. De iconische musicalfilm gaat over een show business die verandert van niks tot één van de meest populairste shows van de wereld.

2. Les Misérables

De prachtige film Les Misérables speelt zich af in de negentiende eeuw in Frankrijk en gaat over de ex-gevangene Jean Valjean. Hij wordt sinds zijn vrijlating constant achtervolgd door een agent. Het leven van Jean, gespeeld door Hugh Jackman, verandert compleet wanneer hij een dochter van een alleenstaande moeder verzorgt.

3. Hamilton

We kunnen geen genoeg krijgen van Disney-films, al helemaal niet sinds we al die nostalgische pareltjes op Disney+ kunnen bekijken. Ook Hamilton is wat dat aangaat een mustwatch: de Broadway-film gaat over het verhaal van een Amerikaanse politicus dat wordt verteld doormiddel van rap en hip-hop muziek.

4. The Wizard of Oz

Wie The Wizard of Oz niet kent, heeft wat gemist in het leven. De iconische musicalfilm is vaak de eerste film waar mensen aan denken als het gaat om musicals, en dat is ook niet zo gek. De film zit vol met leuke liedjes die je de hele dag door mee zult zingen.

5. The Lion King

Nu we het toch hebben over iconische musicalfilms, valt The Lion King zeker niet te missen uit dat rijtje. De prachtige film brengt jeugdherinneringen naar boven en geeft ons maar één gevoel: nostalgie.

6. Hello Dolly!

Ga terug in de tijd met de musicalfilm Hello Dolly! Met Barbra Streisand in de hoofdrol wil je deze film helemaal niet missen.

7. Mamma Mia: Here We Go Again

De originele Mamma Mia is het al waard om opnieuw te kijken, maar de sequal hoort ook bij het rijtje van meest iconische musicalfilms. Weet jij de liedjes nog?

8. A Star is Born

In A Star is Born volgen we het romantische en mooie verhaal van Jackson en Ally. Wanneer Jackson ontdekt wat voor zangtalent Ally is, ontstaat er al snel een romantische liefdesverhouding.

9. Grease

Zei iemand John Travolta? In de nostalgische musicalfilm Grease volgen we Danny en Sandy, die elkaars vakantieliefdes zijn. Ze verliezen elkaar na de vakantie uit het oog, maar komen er snel genoeg achter dat ze op dezelfde middelbare school zitten.

10. High School Musical

Vroeger was de verhaallijn van High School Musical maar al te herkenbaar voor ons, maar dat betekent niet dat we de musicalfilm uit het oog zijn verloren. Breng wat nostalgische jeugdherinneringen omhoog door alle HSM-films terug te kijken.

11. Pitch Perfect

Beca komt erachter dat ze zingen ontzettend leuk vindt en voegt zich toe aan de acapella-groep, de Bellas. Ze doen mee aan een van de grootste competities van de campus.

12. La La Land

De typische Hollywood romance in La La Land is zo intiem dat we willen blijven kijken. De musicalfilm won bijna de Best Picture Oscar, maar staat zeker wel op het lijstje van beste musicalfilms aller tijden. Oh ja, en hottie Ryan Gosling speelt erin. Genoeg reden om te kijken, toch?

13. Been So Long

Een alleenstaande moeder ontmoet een knappe vreemdeling die een gecompliceerd verleden heeft. Ze twijfelt echter nog maar aan één ding: is ze hier wel klaar voor?

14. Charlie en de Chocoladefabriek

Schrijver Roald Dahl gaf ons het beste wat we konden wensen toen de iconische musical Charlie en de Chocoladefabriek uitkwam. En de musical is uiteraard ook verfilmd, met acteur Johnny Depp in de hoofdrol.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.