Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit kan het effect zijn van stress op je vagina

We weten allemaal dat stress effect kan hebben op je lichaam. Zo kan je in een stressvolle periode ook last krijgen van slapeloosheid of migraines. Maar wist je dat je zelfs jouw vagina last kan hebben van langdurige stress?

Stress merk je niet alleen in je hoofd, maar ook down under. Van gekke geurtjes tot een laag libido, we nemen verschillende effecten van stress met je door.

Dit effect kan stress hebben op je vagina

1. Laag libido

Je herkent het misschien wel dat je in een stressvolle periode er ‘s avonds niet aan moet denken om je ook nog eens uit te sloven tussen de lakens. Stress kan een killer voor je libido zijn. Sterker nog, het is waarschijnlijk het eerste wat je vaarwel kunt zeggen wanneer je stress ervaart. Maar onthoud dat je libido altijd gewoon terug kan komen wanneer je weer beter in je vel zit – niets om je zorgen over te maken dus.

Heb je last van je lage libido, probeer er dan ook op te letten wat je eet. Koffie en alcohol drogen je lichaam uit, en kunnen er dus voor zorgen dat je klachten erger worden. Daarnaast is het altijd een goed idee om voldoende water te drinken.

5 dingen waarvan je niet wist dat ze een negatief effect op je libido hebben

2. Vaginale droogte

Als je langdurig last hebt van stress, dan kan je dat na een tijd ook gaan merken in de hoeveelheid vocht die je vagina aanmaakt. Merk je dat je meer moeite krijgt met opgewonden raken, of dat je vagina tijdens de seks wat ruw aanvoelt? Dan kan het een goed idee zijn om glijmiddel te gebruiken.

3. Stress zorgt voor een onregelmatige menstruatie

Ben je niet ongesteld geworden? Dat kan ook komen door een grote hoeveelheid stress in je lichaam. Stress kan invloed hebben op jouw cyclus en de reden is eigenlijk heel logisch: wanneer je veel stress hebt, vindt jouw lichaam het nog geen tijd om zwanger te worden. Meer hierover lees je in dit artikel.

4. Gekke geurtjes

Stress zorgt voor een hormonale disbalans. Hierdoor kan het voorkomen dat de bacteriën in jouw vagina wat zwakker worden, en daardoor kan jouw afscheiding wat anders gaan ruiken dan normaal. Soms wordt de afscheiding dan ook wat dikker en donkerder van kleur.

7x verbazingwekkende feitjes over je vagina die je nog niet kende

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.