Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 25 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de betekenissen achter de 15 tattoos van Rihanna

Ondertussen heeft bijna elke celebrity wel een tattoo met een betekenis. Staat het niet voor hun geboortestad, dan staat het wel voor hun liefje. Ook Rihanna is niet vies van een tattoo hier en daar: ze heeft er wel vijftien en ze hebben allemaal een diepgaande betekenis.

We zetten ze op een rij.

De betekenissen achter de tattoos van Rihanna

Dat er regelmatig foto’s op de Instagram van Rihanna verschijnen waarin we soms een kleine sneak peak krijgen van haar kleine én grote tattoos, is geen verrassing meer. Zo zitten de tattoos op de tofste plekken: ze heeft een mooie tattoo op haar sleutelbeen, maar ook een aantal prachtige tattoos op haar enkel. We leiden je door de tattoo-collectie van niemand minder dan Rihanna.

1. Never failure, always a lesson

Naast dat Rihanna een kleine tattoo van een kruis op haar sleutelbeen heeft laten tatoeëren, heeft ze ook de zin “Never failure, always a lesson” op haar sleutelbeen staan. In een interview met New York Times vertelde ze dat ze de tattoo achterstevoren heeft laten tatoeëren om een hele simpele reden: zodat ze het in de spiegel aan zichzelf voor kan lezen.

2. Valk & haai

Op haar rechter enkel heeft Rihanna een valk laten tatoeëren, en op haar linker enkel een haai in camouflageprint die staat voor een speelgoedhaai die rapper Drake in 2016 voor haar heeft gekocht toen ze op date waren naar een aquarium. Nu is de haai-tattoo een stuk minder goed te zien, aangezien Rihanna de tattoo heeft laten verbergen.

3. Kroontje

Op Rihanna’s linker enkel zie je hoe ze de haai-tattoo van Drake heeft laten veranderen naar een kroon, die haar halve enkel bedekt.

4. Ster

Een tattoo die ze al een lange tijd heeft, is deze (erg vervaagde) ster in haar oorlel. Je moet een beetje inzoomen, maar als het goed is kan je hem goed zien op deze foto.

5. Rebelle Fleur

Een opvallende tattoo van Rihanna is natuurlijk de tattoo in haar nek. Hier staat de zin Rebelle Fleur, wat staat voor Rebel Flower.

6. 1988

Met een beetje inzoomen op de rechtervoet van Rihanna zie je het jaargetal 1988 staan, dat staat voor haar geboortejaar.

7. Handtattoo

Dat handtattoos populairder dan ooit zijn, moge duidelijk zijn. Naast Hailey Bieber is ook Rihanna groot fan, en is één van haar grootste tattoos te vinden op haar rechterhand. De tattoo, die geïnspireerd is op een henna-ontwerp, is gezet in 2013 door tattoo-artiesten @bangbangnyc en @callyjoart – de tattoo duurde zo’n 12 (!) uur.

8. Love & Shhh

Op haar linkerhand heeft Rihanna de woorden ‘Love’ en ‘Shhh’ laten tatoeëren, zowel aan de binnenkant van haar middelvinger als wijsvinger.

9. Sterren

Rihanna heeft een aantal tattoos laten zetten op plekken die niet gelijk met het blote oog te zien zijn. Zo heeft de artiest een reeks aan sterren van haar nek tot een deel van haar schouder laten tatoeëren.

Angela WEISS / AFP

10. Romeinse cijfers

Op haar linkerschouder heeft Rihanna een tattoo laten zetten van Romeinse cijfers, XI IV LXXXVI, die staan voor de verjaardag van haar beste vriendin Melissa Forde. De datum is 11 april, 1986.

11. Egyptische Godin

Een andere opvallende tattoo van Rihanna is de grote tattoo op haar borst. Dit is een Egyptische Godin, Isis, die Rihanna in 2012 heeft laten zetten ter nagedachtenis aan haar oma, Gran Gran Dolly.

12. Sterrenbeeld

Met een inzoomtalent en goede ogen kun je als je goed kijkt het sterrenbeeld Vissen achter het oor van Rihanna zien staan.

13. Arabische tattoo

Op haar ribbenkast heeft Rihanna een tattoo laten zetten met een Arabische tekst. De tekst betekent “Freedom of God“.

14. Heuptattoo

Een andere minder opvallende tattoo van Rihanna is een tattoo in Sanskriet op haar heup, dat staat voor “forgiveness, honesty, suppression and control.”

15. Pistool

In 2013 vertelde Rihanna aan ELLE UK dat ze de pistooltattoo op de zijkant van haar ribbenkast heeft genomen als teken van sterkte. Ze nam de tattoo nadat ze de heftige relatie met Chris Brown, die haar heeft mishandeld, achter haar had gelaten. “Everybody wanted to know what was happening in my life,” vertelde ze aan ELLE UK. “Is she a drug addict? No. Is she an alcoholic? No. Is she a victim? No. That’s why I got the gun. It was a symbol of strength. I’ll never be a victim.

Travis Barker neemt een tattoo voor nieuwe liefde Kourtney Kardashian

PopSugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.