Emma Toussain
Emma Toussain Shopping 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Beursgang Birkenstock niet gelukt, ze hebben wél hele leuke winter slippers

Een kleine teleurstelling voor het Duitse merk Birkenstock: de beursgang van het sandalenmerk is toch niet zo succesvol als eerder dit jaar gedacht. Door de film ‘Barbie’ dacht het merk wel zo’n 9 à 10 miljoen euro waard te worden en naar de beurs te gaan. Maar helaas..

Dus laten wij ze even een handje helpen door de leukste winterslippers op een rij te zetten. Van ons moet je ‘t hebben.

Birken-stockmarket

In de film ‘Barbie’ werd de roze Birkenstock gedragen door hoofdrolspeelster Margot Robbie. Na de release van de film steeg de verkoop van Birkenstocks enorm, natuurlijk al hartstikke fijn. Het merk hoopte dus alleen zo’n 10 miljoen euro waard te worden door deze populariteit, maar da’s toch niet helemaal gelukt.

Het bedrijf wil graag naar de beurs en dacht dat op deze manier voor elkaar te krijgen. Het was dan ook geen toeval dat de schoen in de film zat.

Maar.. waarom gaat een bedrijf eigenlijk naar de beurs? Wat betekent dat? Dat zullen we je uitleggen. Het meest belangrijke voordeel van een bedrijf zoals Birkenstock om naar de beurs te gaan is kapitaalverschaffing. Door de uitgifte van aandelen verschaft het bedrijf zich kapitaal om nieuwe investeringen te doen en verder te groeien en dat is uiteindelijk dus zeer gunstig.

*Birken-in-stock*

Birkenstock heeft hun beoogde doel dus niet bereikt. Maar dat betekent niet dat je natuurlijk niet meer kunt kopen bij ze: integendeel. Mocht je ‘t bedrijf wat support willen geven kan je natuurlijk altijd op zoek naar nieuw schoeisel en laten ze nou ook héérlijke winterslippertjes hebben.

Boston Big Buckle Platform

Deze shearling instappertjes hebben een hoge zool én zijn ontzettend warm.

Birkenstock
Birkenstock

Arizona Big Buckle lamsvel

Misschien niet geschikt voor de écht koude dagen, maar anders kan je altijd nog sokken dragen.. de Arizona’s van Shearling.

arizona
Birkenstock

Toch weer *supportive* geweest en je eigen voetjes verwend met nieuwe zachte instappertjes. Wij zien een win-win situatie én je hebt niet die UGG’s die iedereen opeens heeft.

Dit is waarom Will Smith en Jada Pinkett nog niet gescheiden zijn

Semmie.nlNOS.nlBirkenstock.nl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.