Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

OMG: één van de beveiligers van Queen Elizabeth’s kist viel gisteren flauw en de beelden gaan nu viral

Vorige week kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat Queen Elizabeth II is overleden. Ondanks dat ze een respectable leeftijd heeft bereikt, blijft het toch verdrietig en ook wat gek. Afgelopen week was er van alles gaande in de UK, zo heeft ze haar laatste tocht van Balmoral Castle naar het Schotse Edinburgh gemaakt en inmiddels is ze (+ de hele royal family) gearriveerd in Londen. Haar kist staat nu in The Palace of Westminster en daar wordt ze 24/7 bewaakt, omdat de locatie ook open is voor bezoek. Dat het soms even wat te veel kan zijn, bewijst een van de beveiligers. Hij viel gisteren namelijk flauw en de beelden gaan nu ‘t hele internet over.

Poor guy.

Flauwgevallen naast de kist

De beveiliger in kwestie begon enkele seconden voordat hij viel met wankelen en hij probeerde zich daarna nog te verzetten. Niet veel later viel hij recht naar voren. Andere bewakers renden snel naar hem toe om te checken of alles wel oké ging. De livestream, waarop de kist te zien is, ging ook heel even op zwart om eerste hulp te verrichten. Ook waren er een aantal bezoekers en die schrokken zichtbaar van de harde klap – op de stenen vloer. Gedsie.

@9news

One of the Queen’s guards fainted during the lengthy vigil 😳 #queenelizabeth #royalfamily #9News

♬ original sound – 9News Australia

The Palace of Westminster blijft open voor bezoek, 24 uur per dag, tot en met half 7 ‘s ochtends op maandag 19 september. Op die maandag vindt haar uitvaart ook plaats en zal ook worden uitgezonden op tv. Laten we hopen dat het inmiddels weer een beetje gaat met de arme beveiliger. Zo’n klap voel je wel.

De juwelen van Queen Elizabeth

Als royal is het natuurlijk vrijwel vanzelfsprekend dat je je hult in de mooiste outfits om het land in te representeren. Queen Elizabeth pakte daar dan ook graag mee uit en hield zich zéker niet in wat betreft juwelen en tiara’s. De collectie van de Britse Royals is van onschatbare waarde en zijn niet verzekerd. De historische stukken zijn daarom waarschijnlijk nog nooit getaxeerd. Wél worden er door kenners schattingen gedaan van de Britse erfstukken en de bedragen hiervan lopen flink op. Wil je weten hoe veel haar juwelen waard zijn?

Bizar: Queen Elizabeth heeft 14 Amerikaanse presidenten ontmoet gedurende haar leven

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.