Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 23 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze bijzondere referenties in de Barbie film zijn jou vast nog niet opgevallen

Iedereen is in de ban van de nieuwe Barbie film. Veel vrouwen laten op social media bijvoorbeeld zien hoe ze zich in speciale outfits hijsen om de film te zien. Het is een hele gelegenheid en niet zonder goede reden. De film zorgt namelijk voor veel emotionele reacties en zit ook nog eens vol met film-referenties en bijzondere boodschappen.

Deze referenties zijn jou vast nog niet opgevallen.

Barbie

Dat Barbie nu al een iconische film is, is een understatement. De film heeft op de eerste draaidag al een omzet van 22 miljoen gedraaid en vrouwen lijken naar de bioscoop te rennen om de film te zien. Iedereen praat al weken over de film en de acteurs en ook op het gebied van marketing kunnen we niet meer om de film heen, maar wist je dat de Barbie film ook refereert aan heel veel andere bijzondere films.

Ruzie? Michael Cera zat niet in de groepsapp van Barbie cast, dit is er écht aan de hand

1. De rode en blauwe pillen in The Matrix

Als alles mis lijkt te gaan in Barbie-land gaat de leidende Barbie (gespeeld door Margot Robbie) op bezoek bij Weird Barbie. Op dat moment geeft Weird Barbie het personage van Margot twee opties: één roze hak om haar leven in Barbie-land voort te zetten of een Birkenstock om de ‘waarheid’ te zien. Hoewel Margots keuze in de vorm van twee schoenen komt is deze scène een duidelijke referentie naar een sleutelscène uit The Matrix. Daarin kwam ook hoofdrolspeler Neo voor een belangrijke keuze te staan toen hij of een rode pil (zich aansluiten bij het verzet) of een blauwe pil (in The Matrix blijven) moest kiezen.

@mostlyclothing

it’s just too good #barbie #barbietrailer #fashion

♬ original sound –

6 voorbeelden waarom het marketingteam van Barbie zo geweldig is

2. A Space Odyssey

Een andere epische blockbuster waarnaar de film verwijst is A Space Odyssey. In de eerste trailer was deze referentie al te zien. Zo zien we hoe Margot als een levensgrote Barbie in zwempak midden in de bergen staat, terwijl er meisjes om haar heen met poppen spelen. In A Space Odyssey is een soortgelijke scène te zien, als er een levensgrote paal midden in de bergen komen te staan met daaromheen allemaal apen die door het grote object worden aangetrokken.

@cinegramatica

¿Creen que Barbie superará las expectativas?🎬🎥 #cine #barbie #margotrobbie #gretagerwig #stanleykubrick #film

♬ sonido original – cinegramatica

3. Alle verschillende Barbies en Kens

Niet alleen Margot verandert tijdens de film vaak van outfit om verschillende Barbies te belichamen. Er zijn in de film namelijk door verschillende personages ook ontzettend veel verschillende Barbies te zien. Zo zien we onder anderen badpak Barbie uit 1959, dokter Barbie uit 1973 en diplomaat Barbie uit 2021 en ook verschillende Kens komen in de film voorbij.

4. De dochter van de Barbie uitvinder

In een scène in de film is te zien hoe Barbie een mysterieuze vrouw ontmoet die met haar de wijze woorden deelt: “Humans get one ending. Ideas live forever.” Wat jij misschien niet weet is dat deze mysterieuze vrouw niemand minder is dan Barbara Handler, dé dochter van Barbies uitvinder Ruth. Zij was de inspiratie voor de allereerste pop ooit, die naar haar vernoemd werd.

@z1minp

#fyp #barbie #barbiethemovie

♬ оригинальный звук – Z1MIN

5. Bratz

Naast Barbies zijn ook Bratz altijd ontzettend populaire geweest bij meisjes. Deze originele 4 poppen genaamd Yasmin, Cloe, Jade en Sasha werden voor het eerst gelanceerd in 2001. In een scène waarin Margot met vier tienermeisjes spreekt lijkt de film naar deze populaire poppen te refereren.

Wanneer Margots Barbie zich voorstelt aan de meisjes lijken zij alles behalve onder de indruk te zijn van haar komst. Ze lijken te verwijzen naar de Bratz-poppen als ze zeggen: “We haven’t played with Barbie since we were like five years old.” Kijkers met arendsogen is misschien zelfs opgevallen dat de vier meisjes opvallend veel lijken op de originele vier Bratz-poppen en een van de meisjes heeft zelfs een van de poppennamen, Sasha.

@ceejtheseries

THOSE ARE NOT MY GIRLS THEY ARE MY SCENE #barbiemovie #gretagerwigbarbie #bratzmovie myscene

♬ original sound – ceejae

6. The Wizard of Oz

De Barbie film zit ook vol met referenties naar The Wizard of Oz. Zo is er in de film te zien dat er The Wizard Of Oz-posters bij de bioscoop hangen en draagt Margots Barbie op een moment in de film een roze jurk met gingham-print, die verdacht veel op de blauwe jurk van Dorothy lijkt. Daarnaast gaat Barbie op een zelfontdekkingsreis waarbij ze over een felroze weg rijdt, wat een ode zou kunnen zijn aan de beroemde gele stenen weg.

@catquinn

The Barbie movie trailer reveals a huge Wizard of Oz easter egg that could explain the plot of margot robbie, greta gerwig, and ryan goslings movie. Between the dorothy gingham dress and the movie posters plus the pink brick road and slippers, its looking clear that this will be an epic journey. #barbie #barbiemovie #barbiedoll #margotrobbie #barbiemovieedit #barbietrailer #margotrobbiebarbie #ryangoslingken #gretagerwig #wizardofoz #wizardofozmusical #greenscreen #greenscreenvideo

♬ Fun, Fun, Fun – The Beach Boys

7. Beelden uit het echte leven

Aan het einde van de film krijgt Barbie visioenen van een hele reeks jonge meisjes en vrouwen. Deze mooie momenten omvatten alle hoofdthema’s van de film, maar wat blijkt. Dit zijn niet alleen stockbeelden, maar bestaan ook uit beelden van de echte familie en vrienden van de cast en crew.

Welke referentie vind jij het leukst?

Deze knalroze Barbie cocktail wil je dit weekend nog maken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.