Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 6 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Eve (23): ‘Ik ben laatst weggelopen tijdens een date, omdat hij veel kleiner was dan verwacht’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet iedere week een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op de verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je de Bizarre Bekentenis van Eve* (23).

“Ik ben laatst weggelopen tijdens een date, omdat hij veel kleiner was dan verwacht”

Eve houdt niet zo van daten, maar omdat haar liefdesleven de laatste tijd wel erg saai werd, besloot ze toch de stap te maken. Ze meldde zich aan op een datingapp en de eerste date was al snel een feit. Toch liep het niet helemaal zoals gehoopt.

Hi Eve, hoe ben jij in deze situatie terecht gekomen?

“Ik besloot me een maand gelden aan te melden op Tinder. Na een relatie van twee jaar, ben ik nu al bijna anderhalf jaar vrijgezel. Dus ik dacht ‘wat kan mij het ook schelen’ en meldde me aan. Op aandringen van vriendinnen, die zelf ook al een tijdje op Tinder zaten.

In het begin vond ik het allemaal best onwennig, dat swipen en chatten. De eerste twee weken kwam er niet zoveel van. Ik swipete misshcien drie mensen de goede kant op, waarvan er maar één een match werd. Daarna besloot ik wat water bij de wijn te doen en me minder kieskeurig opstellen. Een glas wijn helpt daar ook bij, moet ik eerlijk bekennen.

Dus na een paar dagen chatten met een jongen, laten we hem Tom noemen, maakten we een afspraak om wat te gaan drinken. We komen allebei uit Amsterdam, dus gingen we daar wat drinken.”

En toen?

“Met gezonde zenuwen stapte ik op de fiets, want ik deed dit soort dingen nooit. Ik was te vroeg, dus moest ik voor de deur op hem wachten. Toen hij in de verte aan kwam lopen zakte de moed me in de schoenen. Hij was denk ik 1 meter 65, dat is een stuk kleiner dan ikzelf ben. Niet dat daar iets mis mee is, maar daar val ik zelf totaal niet op. Hij was wel erg aardig en begroette me meteen enthousiast. ”

Dus, wel een leuke jongen?

“Het is een onwijs aardige jongen. We hadden niet heel veel raakvlakken, maar het gesprek verliep oké. Hij zei wel een aantal dingen waar ik echt op afknapte. Maar als ik heel eerlijk ben, was ik al afgeknapt toen hij aan kwam lopen. Ik ben wat langer dan gemiddeld en kan daar best wel onzeker over zijn, dus een jongen die kleiner is dan ik, dat is voor mij een dealbreaker. ”

Wanneer en waarom besloot je om weg te lopen?

“Tijdens de date was ik vanbinnen helemaal in paniek aan het raken, omdat ik wist dat ik moest gaan zeggen dat er geen vervolgdate inzat. Hoe meer ik daarover nadacht, hoe meer ik begon te stressen. Ik wilde helemaal niet meer op die date zijn, maar gewoon thuis onder een kleedje met Netflix aan. Dit was niets voor mij.

Ik ging buiten roken, maar omdat hij niet rookt bleef hij binnen wachten. Van te voren was ik niet van plan om weg te lopen. Maar toen ik buitenstond besefte ik dat ik eigenlijk al mijn spullen bij me had, dus besloot ik weg te lopen. Not my finest hour. 

Ik voelde me schuldig, maar tegelijkertijd ook erg opgelucht. Ik wilde niet meer de confrontatie met hem aan, dus heb ik zijn nummer geblokkeerd.”

Hoe voel je je er nu over?

“Schuldig, maar het is te lang geleden om hem een berichtje te sturen, vind ik. Ik ga voorlopig even niet meer op date en in de tussentijd hoop ik met heel mijn hart dat hij een leuke meid heeft gevonden – en dat ik hem niet per ongeluk tegenkom in de stad, haha.”

*Eve haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.