Inga Stoit
Inga Stoit Beauty 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Al gehoord van body slugging? TikTok is fan en zo doe je het

Soms zie je beauty trends voorbij komen die niet per se realistisch zijn of die bakken met geld kosten. Van deze beautytrend op TikTok genaamd body slugging worden we erg blij. Eigenlijk is het enige dat je nodig hebt een pot Vaseline. En op TikTok vertellen ze je precies wat voor goeds je doet met een potje Vaseline. 

De body slugging trend is het geheim van een diep gehydrateerde huid. Hier worden zelfs de meest droge huidjes mee gered. Wat is body slugging? Het houdt in dat je na je huidverzorgingsroutine een dunne laag vaseline aanbrengt om vocht in de huid vast te houden. Easy does it.

De beauty body slugging trend

”Slugging is a great option for somebody who has dry skin or irritation” zegt Joshua Zeichner, MD, een dermatoloog en universitair hoofddocent dermatologie aan het Mount Sinai Hospital in New York City. De trend kreeg de nodige aandacht en liefde en daardoor verschenen en meerdere varianten van, denk bijvoorbeeld aan hair slugging. Body slugging wordt over het algemeen op het gezicht en de decolleté gedaan, maar je kunt dit ook op andere droge plekken op je lichaam doen. Denk je ellebogen, knieën, voeten en handen.

Alles voor een gehydrateerde huid

Dus het idee van body slugging slaat dus op het hele lichaam en niet alleen op het gezicht. Beauty TikTokker Ava van @glowwithava deelde op TikTok een video waarin te zien is hoe zij haar nagelriemen, nek- en borstgebied en ellebogen behandelt.  Misschien deed je dit al zonder te weten dat deze trend de naam body slugging heeft gekregen.

@glowwithava

i don’t use Vaseline on my face as much for other body parts? YES. #slugging #vaseline #skincaretips

♬ original sound – AVA

Beauty on TikTok

Hoe je het doet? Eerst smeer je jezelf in met een geliefd beautyproduct naar keuze. Hierna voeg je er een laagje vaseline aan toe. Dit is dus het tweede product waar je voor kiest. Zo ‘slug’ je als het ware de huid. Doe je dit alleen voor het gezicht? Dan zijn deze twee stappen voldoende. Wil je body slugging doen op je hele lichaam? Doe dan allebei de stappen en sluit dit af door bijvoorbeeld je voeten na het ‘sluggen’ in te pakken met sokken. Je voeten kunnen zo al het goede van het product opnemen. Makes sense right?

Door deze slimme TikTok-hack word jij nooit meer wakker met dof haar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.