Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Fashion Week 10 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

De trends van Paris Fashion Week SS23 die we nu meteen willen dragen

Paris Fashion Week zit erop en daarmee is de modemaand tot een einde gekomen. We hebben weer bergen met inspiratie voor de mode waar we ons de komende zomer (en het liefst eigenlijk nu al) in hullen. Dit zijn de trends waarvan we ze zéker terug gaan zien.

Get ready to take some notes!

1. Knallen in fel aquablauw

Wees voorbereid: mijn persoonlijke lievelingskleur (oké, naast roze dan) gaat het toneel overnemen. Full-look of in een klein speels accessoire, in fel aquablauw zit je zéker goed.

trend ss23 blauw
Issey Miyake
Atlein trend blauw catwalk
Paolo Caponetto for Atlein

2. De bra mag er wezen

Het lijkt wel alsof merken massaal naar Mean Girls hebben gekeken voor het ontwerpen van hun collecties. Onze preutse mindset is sinds de afgelopen jaren stukje voor stukje afgenomen. Beha’s vervangen croptops (super elegant onder een oversized blazer), veel stoffen hebben een transparant effect en tepels hoeven niet meer verstopt te worden door een padded beha. Tóch leuk als je jouw mooiste setjes ook eens met de buitenwereld kunt delen in plaats van het te moeten verstoppen onder je kleding.

3. Anthurium to go

De natuur is een inspiratiebron waar ontwerpers maar al te graag gebruik van maken. Bloemen-vormen en -prints zijn dus ook veel in kleding en accessoires te vinden. Wel héél opvallend was dat twee grote designers tijdens dezelfde modeweek in Parijs exact dezelfde bloem als inspiratiebron en accessoire gebruikten. De anthurium gaan we veel zien de komende tijd en wordt een van de nieuwste trends, als het aan Loewe en Ludovic de Saint Sernin ligt.

4. Lekker slepen

Waar de jas de afgelopen jaren op de meest fancy manier vooral over de schouders gedragen werd, is er nu een nieuwe manier van shinen. Heel zuinig moet je er niet voor zijn, want als we de catwalk-styling moeten geloven gaan we de komende tijd sleuren. Ja echt. Jas of sjaal in de hand, laten hangen en slepen maar.

5. Bridgerton vibes

Romantiek is back. Ook de modewereld heeft Bridgerton gebingewatched als we de SS23 collecties bekijken (en omg – het nieuwe seizoen wordt momenteel gefilmd). Kant, glitters, parels, korsetten, froezels. More is more voor deze trend der trends.

6. Surrealistische accessoires

Chipszakken als clutches bij Balenciaga, condooms met water als handschoenen bij Botter en ballonnen als schoenen bij Loewe. Het Hollandse “doe maar normaal, dat is al gek genoeg” mogen we gewoon even vergeten.

7. Groentjes

Niet fel, maar ook niet grauw. De groen-tint van komend seizoen zit tussen gifgroen en mosgroen en is prachtig te combineren met bijna alle kleuren, van knalroze tot bruin.

8. Logomania

Merken zetten maar al te graag hun logo op de kleding, accessoires en schoenen. Het maakt de kleding herkenbaar en geeft veel mensen een reden om veel geld aan een item uit te geven. Valentino deed gewoon nog even een schepje bovenop deze logomania en trok de lijnen door in de makeup.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.