Britta van Aggele
Britta van Aggele Reizen 7 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Britta ging voor vijf maanden naar Curaçao: ‘Hier moet je zijn om flink te feesten’

Het is ontzettend leuk om je stage of minor op Curaçao te doen. Maar jij snapt net als ik natuurlijk ook wel dat je op dit eiland niet alleen druk bent met je studie. Er zijn namelijk ontzettend veel feestjes die je kan bezoeken en ik vertel je precies waar je op welke dag moet zijn!

Er is namelijk een vaste feest agenda op Curaçao.

Feestjes op Curaçao

Als je al een beetje bekend bent met Curaçao weet je dat er genoeg feestjes worden gegeven op het eiland. Er is namelijk bijna elke dag van de week wel een feestje te vinden op Curaçao. En naast het lekkere eten en mijn favoriete strandjes was ik natuurlijk ook wekelijks bij de meest heerlijke feesten te vinden. Daarom vertel ik je precies waar je tijdens jou verblijf op Curaçao moet zijn.

Maandag

Maandag is op Curaçao een rustdag. Je gaat op deze dag dus ook geen feestje tegenkomen op Curaçao. Totaal niet erg natuurlijk, want op de overige 6 dagen van de week kan jij helemaal losgaan op dit eiland.

Dinsdag

Dinsdag is dé dag van Bar P. Dit is een bar gelegen in de hoofdstad van Curaçao, Punda. Het is een gezellige knusse bar en het is zeker de moeite waard om hier een keer heen te gaan. Ik moet bekennen dat ik hier tijdens mijn minor niet vaak ben geweest, maar als ik er was had ik wel altijd een super leuke avond. Zo gaven ze een keer een “New Wave” feestje en ze houden vaak Red Cups-avonden, wat inhoudt dat je voor één uur (tijdens happy hour) onbeperkt kan drinken.

Woensdag

Woensdag staan er altijd twee feestjes op de planning. Dan zijn namelijk zowel Madero als Cabana the place te be. Beide feestjes zijn ontzettend leuk, dus ik zou zeker bij allebei even gaan kijken. Ik ging op woensdag altijd eerst rond 9 uur een bandje halen bij Madero zodat je daar de hele avond naar binnen kan. Dan kan je gelijk even gebruik maken van de happy hour, maar pas op: je moet wel voor 10 uur naar binnen zijn bij Cabana, anders moet je betalen.

Britta ging voor vijf maanden naar Curaçao: ‘Laat nooit waardevolle spullen in je auto liggen’

Donderdag

Hoewel ik donderdag eigenlijk altijd wel genoot van een chill avondje, kan je ook lekker uitgaan. Dit kan op donderdag, net als dinsdag, bij Bar P. Nog niet uitgefeest dinsdag? Donderdag kan je dus zo weer doorgaan als je wilt.

Vrijdag

Vrijdag was altijd mijn favoriete dag van de week. Op vrijdag zijn de keuzes in feestjes namelijk eindeloos. Ik begon mijn vrijdag altijd het liefst met de happy hours van Chill (van 17:00-18:00) en Bonita (van 18:00-19:00). Hier kan je gezellige drankjes doen, dansen, heerlijk eten en genieten van de zonsondergang. Helemaal heerlijk als je het aan mij vraagt.

feesten Curaçao
Britta van Aggele

Nadat ik hier was uitgefeest, rond een uur of 9/half 10, ging ik door naar Madero of naar Wet & Wild. Hier kan je nog heel de avond doorfeesten tot je geen zin meer hebt. Bij Madero vind je op vrijdag vaak urban muziek en je moet naar Wet & Wild gaan als je meer van feestmuziek houdt.

Zaterdag

Zaterdag is de dag van Zanzi. Iedereen is daar op zaterdag te vinden en als je naar de happy hour heen wilt gaan kan je net zo goed lekker heel de dag bij Jan Thiel gaan liggen. Dit deed ik dan ook ontzettend vaak. Heerlijk heel de dag chillen bij Koko’s, daarna een pizza eten bij Zanzi en door naar de happy hour om vervolgens heel de avond lekker te dansen. Echt een aanrader!

Heb je op zaterdag helemaal geen zin in Zanzi? Dan heb je geluk, want op zaterdag geven studentenhuizen op Curaçao ook vaak huisfeestjes. Een goede manier om eens in een andere setting terecht te komen en nieuwe mensen te leren kennen. Wel moet je de goede contacten hebben om uitgenodigd te worden voor deze huisfeestjes, maar dat komt als student wel goed!

Zondag

Zondag is dé dag van Fuik. Hier ga je met een boot naar Fuikbaai, waar je vervolgens de hele dag gaat feesten in het water en op de boten. Hier moet je zeker een keer geweest zijn als je het aan mij vraagt. Na een hele dag Fuik nog niet uitgefeest? Dan kan je in de avond nog even door bij Wet & Wild.

Stay tuned

Volgende keer vertel ik jullie alles over het weer op Curaçao. Want is het wel altijd zo lekker weer op Curaçao? En waarvoor moet je oppassen met de zon op het eiland? Daar ben ik in die vijf maanden tijd wel achtergekomen. Dusssss hou m’n column goed in de gaten!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.