Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 25 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Door déze techniek van make-up artists krijg je een flawless airbrush-look zonder te glimmen

De natural glow is al een tijdje de beautytrend die iedereen toepast in de make-uproutine, maar soms kan die glow al snel veranderen in onnodig veel glans, olie of vet op het gezicht en dat is niet het effect wat we willen. Olie-absorberende poeders en vloeipapier lijken het antwoordt op onze vraag, maar deze producten zorgen er juist weer vaak voor dat de natural glow compleet verdwijnt. Gelukkig zijn bekende make-upartiesten hier om ons te redden.

Met deze methode behoud je de glow, zonder dat je gezicht vettig aanvoelt.

Pinpoint-powdering

De natural glow is de nieuwe holy grail op het gebied van make-up. Op de catwalk wordt er gebruik van gemaakt, maar ook celebrities zijn verzot op de natuurlijke uitstraling die het hun huid geeft. Bij modellen en celebrities wordt make-up vaak door professionals aangebracht en daarom is het fijn dat bekende make-up artist Nikki DeRoest haar tips met ons deelt.

Op dit moment gaat er een nieuwe make-uptechniek rond op sociale media, waarmee je je huid er stralend uit laat zien, zonder een vettig gevoel. Niemand minder dan make-upartiest Nikki DeRoest – die de make-up van supermodellen als Hailey Bieber en Bella Hadid doet – heeft een video gedeeld op haar Instagram-account over ‘pinpoint powdering’ en deze techniek gaat al onze glimmende huidproblemen oplossen.

Simpele techniek

De techniek is erg simpel in gebruik. Wat je doet is het selectief aanbrengen van losse poeder op delen van je gezicht die gaan glanzen, met behulp van een klein kwastje. Hierdoor kan je erg precies te werk gaan. Met deze techniek zorg je ervoor dat de plekken die natuurlijk gehighlight worden niet verdwijnen, maar de onnodige olie op je gezicht wel wegblijft.

In haar IGTV-video laat DeRoest de beste plekken om poeder aan te brengen zien. Ze begint zelf tussen haar wenkbrauwen en werkt zachtjes omhoog naar het midden van haar voorhoofd. Vervolgens brengt ze het product aan, aan de zijkanten van haar neus en ze eindigt met een klein beetje op haar kin en onder haar ogen. Vooral bij je ogen moet je voorzichtig zijn, want te veel poeder kan hier de fijne lijntjes vergroten.

Poeder en een kwast

In haar video maakt DeRoest heel duidelijk dat je voor deze techniek het beste een klein kwastje kunt gebruiken. Zelf gebruikt zij een oogschaduw-kwastje. Met zo’n klein kwastje kom je namelijk veel beter bij alle plekken op je gezicht. Het type poeder wat je kiest is ook erg belangrijk. Je wilt je look zo natuurlijk mogelijk laten ogen en dit doe je door een superlichte losse poeder te gebruiken.

Veel van ons zullen deze producten al in huis hebben, maar voor het geval dat je deze producten nog niet aan jouw make-up collectie hebt toegevoegd hebben wij de beste opties voor je op een rij gezet:

1. Synchro Skin Invisible Silk Loose Powder Radiant Poeder

Douglas

2. Bobbi Brown Sheer Finish Loose Powder

De Bijenkorf

3. By Terry Hyaluronic Hydra Powder

De Bijenkorf

4. e.l.f. Blending Brush Oogschaduwpenseel

Douglas

5. MAC Tapered Blending Oogschaduwpenseel

Douglas

6. LECO Oogschaduw Oogschaduwpenseel

Douglas

Yoga Skin is de nieuwe foundation trend voor een natuurlijke glow

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.