Emma Toussain
Emma Toussain Geld 17 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit budget heb je nodig voor een bruiloft in Italië met 50 gasten

Heel veel mensen dromen ervan om te trouwen in het buitenland. Een lekker zonnetje, prachtige locatie, heerlijk eten, al je familie en vrienden erbij.. klinkt te mooi om waar te zijn want dat zal wel tienduizenden euro’s kosten. Toch? Wij zoeken voor je uit hoe veel geld je eigenlijk nodig hebt om in Italië te trouwen.

Hoe duur is het om te trouwen in Italië?

Laten we eerst even zeggen dat de kosten voor zo’n buitenlandse droombruiloft heel erg afhangen van je wensen. Denk locatie, specifieke extraatjes, aantal gasten.. je kunt het zo prijzig maken als je zelf wilt. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel veel wedding planners die dit helemaal voor jou kunnen regelen en daar ook een prijskaartje aan hangen. Makkelijk én overzichtelijk, helemaal omdat je natuurlijk wil dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Daarom kijken we bij verschillende wedding planners hoe veel zo’n bruiloft met +- 50 gasten in het buitenland kost. Laten we in dit artikel gaan voor het romantische Italië en kijken wat verschillende wedding planners aanbieden.

Wil je ook weten hoe veel geld je nodig hebt als je in Nederland trouwt?

The Travelling Wedding Planners – Italië met 50 man

The Travelling Wedding Planners, Nina & Susanna, zijn helemaal verliefd geworden op het plannen van bruiloften en dat doen ze op magische plekken. Zo kan je samen met hen een bruiloft plannen op Maniero Montecassiano, een prachtige Italiaanse locatie. Met een budget van €23.000 kan je daar trouwen.

Wat krijg je bij The Travelling Wedding Planners?

 1. Accommodatie voor 2 nachten voor jullie, en 14 van jullie gasten op een prachtig Italiaans landhuis, met hotel opties op 15 minuten afstand voor jullie andere gasten.
 2. Wedding planning door het gehele weekend;
 3. Friday night Pizza Party
 4. Saturday Wedding Day, met ceremonie, aperitivo, een 3/4 gangen wedding diner en natuurlijk het feest
 5. Sunday Hangover Brunch
 6. Catering van authentieke Italiaanse chef voor al het bovenstaande
 7. Licht & geluid opties inclusief
 8. Een verwarmd zwembad
 9. Verschillende activiteiten in en om de locatie zoals een arcade, een speeltuin en een jeux-de-boules/pétanque baan.
  *Note: dit budget is exclusief bloemen en ander soort entertainment

Bruidsjurken onbetaalbaar? Met deze ‘betaalbare’ jurken steel je de show op jouw bruiloft

Trouwen Italië, Big Days in Italy – 50 man

Het is goed om om je oren te knopen dat je heel veel geld kwijt bent voor zo’n bruiloft in het buitenland. Er zijn bedrijven, zoals The Travelling Wedding Planners, die dit voor jou kunnen regelen. Maar er zijn heel veel organisaties die zich hier mee bezighouden. Volgens Inge en Nikkie van Trouwen Italië, Big Days in Italy ben je voor een bruiloft in Italië met +- 50 man gemiddeld zo’n €50.000 euro kwijt. Da’s dus al een stuk meer dan de bruiloft in Maniero Montecassiano waar we het hierboven over hebben.

Wel kunnen zij bruiloften regelen bij het Lago di Como, Puglia, Capri, Amalfi.. noem het maar op. Droomlocaties die wel wat kosten. En let op het gaat om het gemiddelde: soms is het minder en soms meer.

Zo ziet zo’n bruiloftsweekend eruit:

Volgens Inge en Nikkie kan zo’n weekend er als volgt uitzien:

Aankomst
19.00 uur              Welkomstborrel
20.00-23.00 uur    Informeel diner zoals een pizza party

Trouwdag: 
09.00-11.00 uur   Ontbijten
13.00 uur             Lunchen
16.00-17.00 uur   Ceremonie op het landgoed
17.00-19.00 uur   Aperitivo
19.00-22.00 uur   Dineren
22.00 uur             Feest

Dag van vertrek
10.00-11.00 uur   Ontbijten
11.00-12.00 uur   Uitchecken

Aan je gasten vragen zélf te betalen

Kan je aan je gasten vragen zelf te betalen? Vaak wordt er in overleg wel bedacht dat gasten een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de reis. Maar het is wel normaal dat het bruidspaar zelf het geld voor hún bruiloft neerlegt en al helemaal als iedereen op locatie aangekomen is, daar is alles al geregeld.

Eerder plaatsten wij het verhaal van Rozemarijn (31), die vertelde dat haar vriendin in het buitenland trouwt maar iedereen zelf laat betalen. Kan je dat eigenlijk wel maken of is dat egoïstisch? Hoe ver kan je daar in gaan?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.