Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Fashion 27 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘business woman special trend’ is helemaal hot – alles wat je over deze trend wilt weten

Het klinkt allemaal vrij abstract: de business woman special trend. Het is een trend die al een tijd onbewust de ronde doet. We gaan terug back to the basics en stijlen regelmatig een jeans, wit t-shit en blazer met elkaar. De zakelijke looks zijn terug en worden in een stijlvolle (oversized) jas gestopt.

Businesswoman special trend

De businesswoman special trend dankt het woord ‘special’ aan de elevated basics die tot deze trend behoren. Een wit t-shirt heeft een chique pasvorm, de blazer is oversized, de jeans vallen iets ruimer en de sieraden worden groter.

Kwaliteit boven kwantiteit

We gaan daarnaast terug naar kwaliteit boven kwantiteit. Het is niet meer zo gek tegenwoordig om grof geld uit te geven aan een mooie basic, aangezien deze nooit uit de mode zullen raken. Tot deze trend behoren dus niet bepaalde kleuren of prints, het gaat om het tijdloze. Dat betekent niet dat we gelijk er saai uit gaan zien. Zodra de pasvorm goed is kan een wit t-shirt er al uitzien als een staple piece. Een wit t-shirt van The Frankie Shop wordt met deze trend dan ook bijvoorbeeld verkozen boven een van de H&M.

Businesswoman of quiet luxury?

De business woman special trend heeft iets weg van de quiet luxury trend die we al een keer hebben besproken. Rechte lijnen en klassieke pasvormen behoren toe aan het rijtje van beide trends, maar de business woman special trend focust zich meer op zakelijk gone chique. Wil jij eruitzien als iemand die weet waar zij voor gaat? Dan is dit dé trend voor jou.

Om een beeld te krijgen bij hoe de trend zich dan vertaald in outfits, hebben wij hieronder een paar foto’s ter inspiratie gezet.

Tijdloze prints

Tijdloze prints, zoals een goede streep, geven een kledingstuk iets meer diepte, maar houden het wel chique. In de pasvormen kan dan iets meer uitgeleefd worden, zodat je er nogsteeds verfijnd uitziet zonder dat een outfit saai wordt.

businesswoman special trend
ANP

Blazer en jeans combinatie

Een blazer en jeans combinatie is een van oze persoonlijke favorieten. Hiermee sla je de blank nooit mis. In de koudere maanden kun je de blazer ook inwisselen voor een manteljas.

businesswoman special trend
ANP

Aardetinten

Aardetinten zijn dé kleuren om een kledinstuk tijdloos te maken.

businesswoman special trend
ANP

Weddingseason has started: dit zijn de mooiste en meest feestelijke looks voor een bruiloft

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.