Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 9 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Klaar met cafeïne? Deze alternatieven zorgen ook voor een energieboost

Een koffietje in de ochtend helpt ons op gang te komen, maar soms zet het té veel aan gang. Het regelmatig drinken van cafeïne kan zorgen voor meer anxiety en meer stress hormonen. Daarom begrijpen we het best als je wil stoppen, maar wat als je dan toch een oppepper nodig hebt?

Er zijn genoeg andere manieren om je energielevel een boost te geven.

Deze alternatieven op cafeïne zorgen voor een energieboost

En je hoeft ook dat koffie-moment niet op te geven, want veel van deze boosters drink je ook.

1. Pepermunt

Met een kopje pepermuntthee in de ochtend kom jij net zo hard op gang. Door de scherpe smaak en geur wordt je alertheid aangewakkerd. Ook is het handig om pepermuntjes of pepermuntolie bij je te hebben, voor als je gedurende de dag nog een kleine opfrisser nodig hebt.

2. Maca poeder / Peruaanse ginseng

Dit poeder kont uit het Andesgebied van Peru. Dit poeder is een effectieve bron van energie, het verhoogt namelijk de fysieke energie, mentale energie en vitaliteit. Gooi een schepje poeder door je smoothie of granola, bijvoorbeeld.

3. Citroenwater

Een mild alternatief voor koffie is citroenwater. Door de frisse geur wordt je alerter, net als bij pepermunt. Daarnaast absorbeert vitamine C ijzer, wat voorkomt dat je moe wordt.

4. Vitamine B12

Voel je je moe en wazig? Grote kans dat jouw Vitamine B12-niveau te laag is. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat vet en proteine worden omgezet in energie. Als je merkt dat je de laatste tijd moe bent, is een vitamine B12-supplement in de ochtend een goed idee.

5. Matcha

De eerlijkheid gebied te zeggen dat Matcha ook cafeïne bevat, maar een stuk minder dan koffie. Net als matcha, bevat groene thee ook het aminozuur L-theanine, wat zorgt voor een boost.

6. Golden Milk (kurkuma)

Klinkt lekker, toch? Deze traditionele Indiase warme drank zorgt ervoor dat jij vol energie aan je dag begint. Meng gemalen kurkuma, gemalen gember, vanille, kaneel en warme melk voor een heerlijke warme drank.

Matcha versus koffie: welke van de twee is beter voor je?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.