Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Post 6 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze 6 celebrities staan op de zwarte lijst van het Met Gala, dus zijn er vanavond niet bij

Op de eerste maandag van mei (vandaag dus!) verzamelen alle mode-iconen en beroemdheden zich bij het Met Gala. Wie erbij zijn is altijd de grote vraag, maar we weten in ieder geval wel wie er níet bij zijn. Deze zes celebrities zijn namelijk verbannen van het benefiet.

De strenge ballotage wordt uitgevoerd door niemand minder dan Anna Wintour, die met een strenge blik beoordeeld of je wel stijlvol genoeg bent voor het gala. Niet alleen in kleding, maar ook in normen en waarden. Er zijn een aantal celebrities die niet mogen komen. Ook niet als ze de forse prijs van het ticket willen betalen.

Deze 9 celebrities staan op de zwarte lijst van het Met Gala

Deze mensen hoeven we niet meer te verwachten op het Met Gala.

Rachel Zoe

Modeontwerpster en styliste Rachel Zoe is naar verluidt niet meer welkom op het Met Gala, nadat ze had uitgesproken dat zij meer invloed in de modewereld heeft dan Anna Wintour. De uitspraak die haar de das omdeed luidde als volgt: “Anna Wintour is one of my heroes, but they say that I’m more influential. As great as it is, Vogue won’t change a designer’s business. But if an unknown brand is worn by a certain person in a tabloid, it will be the biggest designer within a week.”

rachel Zoe
ANP

Donald Trump

Uhm, waarom is deze niet verbazend? Anna Wintour bevestigde zelf dat hij verbannen was. Ze zei tegen James Corden “Donald Trump” toen haar gevraagd werd welke beroemdheid ze nooit en te nimmer zou uitnodigen voor het Met Gala.

Donald Trump
ANP

Demi Lovato

Demi praatte openhartig over haar ervaring op het Met Gala tijdens een interview met Billboard in 2018, en sindsdien is ze er niet meer geweest. Het lijkt er dus sterk op dat Demi blacklisted is, omdat ze zich negatief uitliet over het benefiet.

Demi Lovato
ANP

Tim Gunn

Dat Tim Gunn op de zwarte lijst staat, weten we zeker. De voormalige voorzitter van modeschool Parsons liet zich in 2016 uit over zijn vete met Anna Wintour. ”It is a crazy story, and as far as I’m concerned, it’s a very matter-of-fact story. I was asked what is the most unforgettable thing I’ve ever seen in fashion and I said, ‘It’s easy. It was watching Anna Wintour being carried down five flights of stairs by two bodyguards—two big hulking men—from a fashion show.’ All hell broke loose. It was insane. We’ve had an open war ever since” vertelde hij.

Tim Gunn
ANP

Gwyneth Paltrow

Wie vaker uitgenodigd wil worden voor het Met Gala, moet z’n mond houden over de negatieve aspecten van het benefiet. De fout die Demi Lovato maakte, maakte Gwyneth Paltrow ook. De founder van Goop maakte een paar rake opmerkingen over het Met Gala in 2013, ze vertelde in The Kyle and Jackie O Show dat ‘het klote was’. Sindsdien is ze er niet meer geweest.

Gwyneth Paltrow
ANP

Lili Reinhart

De Riverdale-actrice was in 2022 aanwezig op het Met Gala, maar gaf openlijk toe dat ze niet gelooft dat ze weer wordt uitgenodigd nadat ze kritiek had geuit op Kim Kardashians snelle gewichtsverlies om in de jurk van Marilyn Monroe te passen. “To openly admit to starving yourself for the sake of the Met Gala. When you know very well that millions of young men and women are looking up to you and listening to your every word. The ignorance is otherworldly disgusting. Please stop supporting these stupid, harmful celebrities whose entire image revolves around their bodies. I am not generally an angry person but I swear to god, the toxicity of this industry sometimes really gets to me” schreef ze toen op Instagram.

Lili Reinhart
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.