Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 1 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Céline Dion laat heftige spasme-aanval zien in eigen documentaire

Céline Dion staat bekend om haar prachtige stem en haar enome carrière. Toch staat dat nu allemaal even stil, omdat ze twee jaar geleden gediagnosticeerd werd met het stiff-personsyndroom, wat zich uit in spierstijfheid en spasmes. In haar documentaire I Am: Céline Dion, te zien op Prime Video, laat ze zien hoe het is om daar mee te leven.

In één van de scènes krijgt de 56-jarige Céline een aanval, wat precies toont hoe verschrikkelijk deze neurologische aandoening is.

Céline Dion kan niet meer zingen zoals vroeger

De internationale superster, bekend van nummers als My Heart Will Go On en All By Myself, gaat de afgelopen jaren door een hel. Ze lijdt aan stiff-personsyndroom, een zeldzame neurologische aandoening. “Door een verstoring in het ruggenmerg en de hersenen (het centraal zenuwstelsel) krijgen patiënten last van stijfheid in het hele lichaam en pijnlijke spierspasmen. Meestal begint dat in de benen en trekt het later door naar hogere plekken in het lichaam, zoals rug, armen en zelfs de keel,” zo stelt het Erasmus MC.

En dat laatste, de keel, dat is hetgeen wat Dion het meeste zeer doet. Door de spasmen in de keel kan ze niet meer zingen. Of nouja – zingen wel, alleen op de manier zoals ze dat altijd deed kan niet meer. Ze zingt namelijk veel hoger en door de stijfheid in haar borstkas kan ze niet meer uithalen. En dat is extra pijnlijk voor een zangeres van haar kaliber.

@celineoracle

#celinedion #fyp #trending #viral #foryou #celinedionfan #foryoupage #singer @Celine Dion

♬ original sound – celine_dion_oracle

Heftige spasmes in documentaire

In de documentaire laat Céline ook een hele pijnlijke scène zien, waarin ze zo’n spasme-aanval krijgt (we linken, zodat je het niet hoeft te zien als je niet wilt). In dit shot krijgt ze fysiotherapie, maar dat eindigt in een aanval waarin ze tien minuten lang vast ligt. Ze krijgt medicatie toegediend via de neus, waardoor ze uiteindelijk begint te ontspannen. Een enge en intens benauwde situatie – we kunnen ons niet voorstellen dat je daar mee te maken krijgt.

Céline Dion emotioneel op première

Céline Dion is voor het eerst sinds ze werd gediagnosticeerd met een zeldzame neurologische ziekte op de rode loper verschenen. Het was een emotioneel moment voor de zangeres die het volgens Amerikaanse media niet droog hield tijdens de première van de documentaire I Am: Céline Dion in New York.

De 56-jarige Dion kreeg een staande ovatie toen ze voorafgaand aan de vertoning het podium opkwam. In een toespraak bedankte de zangeres haar dokter, vrienden, kinderen en fans. “Ik dank jullie allemaal uit de grond van mijn hart dat jullie deel uitmaken van mijn proces. Deze film is mijn liefdesbrief aan ieder van jullie.”

Dit is hoeveel het goedkoopste (!) doorverkoopticket voor Taylor Swift kost

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.