Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 3 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Charlotte (29): ‘Ik weiger om mijn beste vriendin geld te geven als huwelijkscadeau, is dat gek?’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Charlotte* (29) haar verhaal.

Charlotte heeft deze zomer het huwelijk van haar beste vriendin, die nadrukkelijk om geld heeft gevraagd. Toch heeft Charlotte daar een dubbel gevoel bij, want zij geeft haar liever een fysiek cadeau.

‘Ik weiger om mijn beste vriendin geld te geven als huwelijkscadeau, is dat gek?’

Charlotte doet haar verhaal bij ons.

Hi Charlotte, kan jij iets meer vertellen over het huwelijk van je beste vriendin?

”Ik doe dit natuurlijk anoniem, dus ik ga proberen zo globaal mogelijk te vertellen. Maar deze zomer trouwt mijn beste vriendin. Als ik haar verhalen mag geloven, wordt het een groots spektakel. Er is een kasteeltje afgehuurd, er komen ontzettend veel mensen en aan werkelijk alles is gedacht. Ik heb er heel veel zin in, maar heb wel een dubbel gevoel bij haar cadeauwens.”

Wat vraagt ze dan als cadeau?

”Ze wil geld hebben. En ja, ik weet dat dit een gangbaar cadeau is. Vooral omdat een bruiloft al best kostbaar is, maar het ding is: zij hebben écht wel genoeg geld. Ik geef haar liever een cadeau. Iets persoonlijks.”

Is dat dan een probleem?

”Nou, we geven dus iets met de gezamenlijke vriendengroep. Nu is bij mijn vriendin via via terechtgekomen dat ik liever geen geld geef, waarna ze me dus persoonlijk op het hart drukte dat ze het wél heel fijn zou vinden om geld te krijgen. Ik vind het raar en bovenal heel onpersoonlijk. Is dat gek?”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.