Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 18 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dankzij deze concealertips zie jij er iedere dag wakker uit – zelfs als je weinig slaap hebt gehad

Concealer kan een krachtig product zijn en kan voor een transformatie van het gezicht zorgen, mits het goed gebruikt wordt. Wallen en donkere kringen kunnen als sneeuw voor de zon verdwijnen als je de juiste techniek onder de knie hebt. Ben jij nog geen master in het aanbrengen van concealer zoals bijvoorbeeld Nikkie Tutorials? Geen zorgen. Wij helpen je een handje en hebben concealertips voor je verzameld zodat jij er iedere dag fris en fruitig uitziet – ook als je weinig slaap hebt gehad.

Concealer

De meeste vrouwen zullen vast en zeker bekend zijn met concealer. Toch is de manier waarop je het product aanbrengt cruciaal voor de final look. Je techniek kan het eindresultaat maken of kraken. Met de volgende tips zorg jij dat je het meeste uit je concealer haalt.

Begin met een oogcrème

Veel vrouwen vergeten dat een goede basis belangrijk is als je concealer mooi wilt aanbrengen. Ook als je geen droge huid onder je ogen hebt, is het belangrijk om deze kwetsbare huid te hydrateren voordat je begint. Door eerst een crème aan te brengen zorg je ervoor dat je make-up beter hecht en langer blijft zitten. Daarnaast zal de concealer op deze manier minder snel in de fijne lijntjes kruipen.

Gebruik een liquid luminizer

Je wilt de huid onder de ogen wat lichter krijgen dan de rest van je gezicht om je gezicht op te laten lichten. Hiervoor gebruik je dus lichte concealer. Helaas is het zo dat bij veel vrouwen dit eigenlijk gewoon resulteert in een soort lichte driehoek onder de ogen. Niet erg flatteus. Een goed alternatief om de ogen op te laten lichten en donkere kringen te verbergen is het gebruik van een liquid luminizer.

Het is een misverstand dat het gebruiken van zo’n product onder de ogen zorgt voor fijne lijntjes vol met make-up. Een liquid luminizer is juist de perfecte eerste stap in het verbergen van donkere kringen. Het product reflecteert licht, waardoor donkere kringen worden verdoezeld en verminderd. En dat is nou precies wat we willen.

Breng alleen concealer aan op de binnenste en buitenste ooghoeken

Om een cakey resultaat te voorkomen én je ogen een lift te geven is het verstandig om alleen concealer aan te brengen op de binnenste en buitenste ooghoeken. In deze TikTok-video wordt het gedemonstreerd:

@nazma_ameri

Concealer Placement! #concealerhack #concealertutorial #eyelift #makeuphacks #makeupartist #makeup #beautytips

♬ original sound – Tori

Door je concealer op deze manier aan te brengen geef je jezelf een instant eye-lift.

Gebruik poeder alleen waar dat écht nodig is

Veel vrouwen gaan standaard met hun poederkwast onder de ogen druk in de weer na het aanbrengen van concealer. Let hier mee op. Natuurlijk is het belangrijk om poeder aan te brengen om alles op zijn plaats te houden maar don’t overdo it. Éen van de doelen van concealer is om je ogen op te laten lichten. Als je vervolgens heel veel poeder aanbrengt, zorgt het matterende effect van dit product ervoor dat het effect van het oplichten verloren gaat. Wees dus voorzichtig met het aanbrengen van poeder en doe dit alleen op de plekken waar het écht essentieel is.

Deze viral TikTok-hack voor het aanbrengen van concealer geeft je een face-lift

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.