Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 17 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Food diary: dit eet Blake Lively op een dag

Op de NSMBL-redactie zijn we gek op eten. Uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, borrelen met vriendinnen… We kunnen daarom altijd inspiratie voor de lekkerste gerechten gebruiken. En waar kunnen we die inspiratie beter opdoen dan bij celebrities? Vandaag kijken we naar de food diary van Blake Lively.

We zijn al járen fan van Blake en door de jaren heen is ze er alleen maar beter uit gaan zien. Deze gezonde gewoontes van Blake Lively kan je gemakkelijk zelf toepassen op jouw eigen leven. Maar hoe zit het met haar eetpatroon? Dat blijkt ook nog eens een bron van inspiratie.

Dit eet Blake Lively op een dag

Ontbijt

Blake begint elke dag met een groot glas water, omdat ze voldoende hydrateren heel erg belangrijk vindt. Daarnaast focust de actrice op een goed, voedzaam ontbijt met voldoende voedingsstoffen. Blake eet dan ook altijd al groenten bij het ontbijt. Een typisch ontbijt is voor haar eieren klaargemaakt in kokosolie, verse groenten en een portie glutenvrije havermout. Heeft ze daarna nog trek, dan eet ze er een portie fruit bij.

Ontbijten met havermout: dit zijn de lekkerste recepten voor overnight oats

In haar bekende Vogue 73 Questions with Blake Lively interview (uit 2014!!! Waar blijft de tijd?) vertelde ze ook dat haar go-to-ontbijt eggs benedict is. Eieren lijken dus een grote rol te spelen in haar ochtendritueel. Yummy!

Lunch

Haar lunch bevat, net als haar ontbijt, een combinatie van eiwitten, groenten, koolhydraten en vetten. Vaak resulteert dit voor Blake in een lunch met kip of vis, een portie groenten of een salade, en zoete aardappel. De gezonde vetten haalt ze uit een beetje olijfolie, noten of avocado.

Blakes personal trainer, Don Saladino, vertelde aan E! News waarom Blake vaak voor zoete aardappel of fruit kiest: “If you’re gonna have something like sweet potato or fruits, which are high in micronutrients and high in fiber, these are the foods that are going to help really fuel our bodies, and they’re powerful foods.”

Avondeten

De maaltijden die Blake ‘s avonds eet, zijn vergelijkbaar met haar lunch: een combinatie van eiwitten, groenten, koolhydraten en vetten. Wel wisselt ze haar kip van ‘s middags bijvoorbeeld in voor vis, en kiest ze ‘s avonds voor gekookte of gestoomde groenten in plaats van een salade. Fun fact: Blake staat graag in de keuken en ze kookt dan ook veel zelf.

Snacks

Blake snackt niet veel, maar ze is wel fan van de 80/20-regel. Dat houdt in: je eet 80 procent van de tijd gezond, en 20 procent wat ongezonder. Zo houd je een goede balans en krijg je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnen, maar hoef je die donut of die pizza nooit af te slaan.

Benieuwd naar de food diary van andere celebrities dan Blake Lively? Check hier de what I eat in a day van ZendayaRihannaKylie JennerHailey Bieber en Beyoncé.

Food diary: dit is wat Billie Eilish op een dag eet

Eat ThisRachel Attard

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.