Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Je gebruikt je conditioner al je hele leven verkeerd – zo doe je het goed

Het is zo’n beetje de standaard routine van iedere vrouw met haar: je wast het met shampoo en verzorgt het vervolgens met conditioner of een haarmasker. Simple as that, right? Toch zit de kans er dik in dat je je conditioner al je hele leven verkeerd gebruikt – en dus verspilt.

Wij brengen onze conditioner en haarmaskers altijd op de volgende manier aan en geloof ons, het werkt echt.

Conditioner aanbrengen

Ten eerste is het belangrijk om je haar te borstelen voordat je gaat douchen. Eén omdat je jezelf hiermee een bonk ellende in je doucheputje bespaart, maar ook omdat je zo geen conditioner verspilt. Door het eerst te borstelen, ben je al veel losse haren kwijt, waardoor de conditioner alleen in ‘levend’ haar terechtkomt. Op die manier komt de verzorging op de juiste plek terecht.

Daarnaast brengen veel mensen hun conditioner aan in kletsnat haar. Op deze manier verlies je een hoop product doordat er veel vocht in je haar zit. De grote hoeveelheid water verdunt het product, resulterend in een minder goed resultaat. En dat willen we natuurlijk niet.

Je haar eerst drogen

Om ervoor te zorgen dat een conditioner z’n werk zo goed mogelijk doet, knijp je je haar na het wassen stevig uit. Hierna verdeel je de conditioner over je lokken, waarna je gewoon verder gaat zoals altijd. Met deze simpele ‘hack’ zorg je ervoor dat je zo min mogelijk product verliest. Best logisch, toch?

Voor een nog beter resultaat zou je er ook voor kunnen kiezen om conditioner aan te brengen op droog haar. Zo zorg je ervoor dat het product helemaal niet hoeft te ‘vechten’ met het water. Dit is dan ook zeker geen gek idee als je je haar een keer écht een keer goed wilt verzorgen. Twijfel je volgende keer? Droog dan eerst je haar met een handdoek voordat je er verzorgingsproducten in aanbrengt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.