Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Fashion 12 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Copenhagen Fashion Week-trends zijn nú al in de winkels te vinden

Copenhagen Fashion Week zit er op en de trends voor de aankomende herfst en winter zijn weer voorspeld. Sommige zijn nieuw, andere trends banen zich al een tijd een weg door de fashion scene. Wij laten zes trends zien die nu al massaal in de winkels liggen, zodat jij alvast jouw parels voor dit jaar kan scoren.

Modieus het jaar door? Met deze trends zit je goed

Fashion Week is ontzettend handig omdat we dan alle nieuwe trends kunnen spotten, zowel op als naast de runway. Vaak is de streetstyle nóg belanrijker en we hebben een aantal hele mooie dingen gezien. Let je goed op?

1. Lange rokken

De maxi skirts zijn al een tijd niet weg te slaan uit de modewereld. Dat ze op CPFW weer massaal op de catwalk te zien waren laat ons dan ook weten dat we nog lang niet van deze trend af zijn.

na-kd maxi rok
Linnen maxi rok van NA-KD, €62,95.

2. Groen

Copenhagen Fashion Week is zowel de groenste als het gaat om duurzaamheid, maar dit jaar ook als het gaat om kleur. De kleur was niet weg te slaan uit de ontwerpen van de modemerken. Ondertussen worden er al hele secties worden toegewijd aan deze vrolijke kleur, welke nu al de overhand lijkt te krijgen in de mode van dit jaar.

fashion week trend groen
Tweedelig top in groen voor €39,95. Satijnen broek in groen voor €49,95. Zara.

3. Boxy jackets

Jassen waar je vierkant in lijkt: ze zijn er. Waar vorig jaar de assymetrische bikerjackets op de catwalk te zien waren, is deze nu ingeruild voor brede jassen met rechte lijnen.

fashion week boxy jacket
Denim Jacket met rechte lijnen, €159,90 van Armedangels.

4. Manteljassen

Jassen die tot de enkels lopen: er is een overvloed aan. Deze trend was al gaande in de vorm van lange pufferjackets, maar deze slaapzakken worden dit jaar ingeruild voor de chique manteljassen.

mantel jas
Lange manteljas van MANGO via De Bijenkorf, €119,99.

5. Denim on denim

Een jeans en jas in dezelfde kleur denim: the co-ords are back. Donker of licht, strak of los, een rok of een top: je kan het zo gek niet bedenken, zolang de denims matchen.

pull and bear denim
Lange denim cargorok, €35,95. Denim jack met aflopende schouders, €35,99. Pull&Bear.

6. Bruin

Naast groen is er een andere kleur die zijn comeback maakt in de fashionscène: bruin. Als je groen te gewaagd of gewoonweg geen mooie kleur vindt, is bruin misschien wel the way to go.

bruine jurk
Alina maxi jurk van satijn met split van SAMSOE SAMSOE, €154,- via de Bijenkorf.

Het internet is in de ban van de ‘no pants’ trend en zo draag je ‘m

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.