Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Na Coquette nagels neemt nu coquette make-up het internet compleet over

Het internet staat vol met trends op elk gebied wat je maar kan bedenken. Niet zo gek dus dat er ook wekelijks nieuwe beautytrends op social media verschijnen. Toch komt het niet vaak voor dat er één trend viraal gaat die we zowel bij nagels als in make-up terugzien. Maar na Coquette nagels neemt nu coquette make-up het internet compleet over.

Direct klaar met één trend.

Coquette make-up

Hoewel coquette nagels al weken een trend zijn lijkt coquette make-up pas net op te komen. Toch lijkt het internet al wel helemaal verliefd te zijn op deze nieuwe versie van de trend en wij snappen wel waarom. Deze make-up stijl is namelijk schattig, flirterig en hypervrouwelijk: de perfecte combinatie voor een ongelofelijk grote trend.

Coquette make-up neigt naar old-school vrouwelijkheid (denk roze, parels, kant en strikken), maar wel met een modern randje. Het is gebaseerd op de 18e en 19e eeuw, toen vrouwen de etiquette trotseerden en vrouwelijke kracht terug claimden. Het is een look waar door de jaren heen veel naar werd verwezen, maar in deze nieuwe generatie staat coquette-make-up gewoon voor een onbeschaamde ‘meisjesachtige’ aesthetic.

Inspiratie

Wat betreft TikTokker Zoe Kimkenealy- @zoekimkenealy – bestaat de coquette make-up-trend uit een combinatie van de volgende elementen:

1. Heldere onderogen
2. Pruilende lippen
3. Parelmoer afwerkingen
4. Roze en blozende wangen
5. Statement-neus [veel highlighter]
6. Doe eyes met siren lashes

@zoekimkenealy

coquette makeup tutorial! This is based on the infamous art of seduction book 😅 I love the archetypes laid out and thought each one would be an interesting makeup look in a series. #coquette #coquettemakeup #coquetteaesthetic #artofseduction #artofseductionseries #madisonbeermakeup #madisonbeermakeuptutorial

♬ Photo – RICEWINE

Maak je niet druk als dit je allemaal niet zoveel zegt. Het internet staat namelijk vol met inspiratie en wij zetten onze favoriete looks voor je op een rij.

1. Glinsterende oogschaduw en zijdezachte lippen

2. Blush, blush en nog meer blush!

3. Volle lippen

4. Gedefinieerde ogen

5. Een glanzende huid

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.