Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

De Dallas Cowboys Cheerleaders verdienen opvallend weinig, zo onthult Netflix

Onze nieuwe favoriete serie op Netflix is ongetwijfeld die over de Dallas Cowboys Cheerleaders, ook wel America’s Sweethearts genoemd. Dit zijn de meest iconische cheerleaders ooit en heel veel meiden hebben de droom om dat team te halen. Maar… voor ‘t geld moet je het niet doen.

Het is vooral een eretitel.

Dallas Cowboys Cheerleaders verdienen matig loontje

Je zou denken dat als je bij een NFL-team werkt, ook al is het als cheerleader, dat daar wel een lekker bedrag tegenover staat. Even als voorbeeld: de quarterback van de Dallas Cowboys, Dak Prescott, krijgt zo’n 55,4 miljoen dollar per jaar. Maar als cheerleader? Dan ligt je salaris op 500 à 750 dollar per wedstrijd. Ze cheeren bij 18 wedstrijden, dus dat komt neer op zo’n 10 tot 15 duizend dollar per seizoen.

Eén van de ex-cheerleaders vergelijkt deze baan qua financiën met full time werken bij een fastfoodketen als Chick-Fil-A. Natuurlijk kunnen de dames naast het werken als cheerleader ook nog veel deals binnen halen (via Instagram bijvoorbeeld), maar een baan is wel nodig. Zelfs de veteranen, die al vijf jaar in het team zitten, werken gewoon nog overdag. Zo is één van hen verpleegkundige en een ander geeft danslessen.

Ze werken overdag en trainen dan nog van 19.00 uur tot 22.00 uur in de avond.

Netflix-docu over Nederlandse spermadonor geeft je kippenvel, op negatieve manier dan

America’s Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders

Deze serie volgt het Dallas Cowboys Cheerleaders-team van 2023-2024 van begin tot eind, beginnend bij audities en trainingskampen en gaat door tot het hele NFL-seizoen. De zeven afleveringen geven je een kijkje in dit iconische team en de hele Dallas Cowboys-franchise. Voor veel meiden is het een droom en een eer om bij dit team te mogen horen, maar het is niet makkelijk om daar te komen. Verhuizen, werken naast het trainen, afgekeurd worden: alleen de allerbeste halen het team.

Je kijkt de hele serie op Netflix.

Instagram vertelt wanneer je foto gemaakt is met AI, dus stiekem FaceTune gebruiken gaat niet meer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.