Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Celebrity 30 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De Josh Hartnett Renaissance: werkt de Pearl Harbor-acteur aan zijn comeback?

Posters van Josh Hartnett uit de film Pearl Harbor domineerden tienerkamers aan het begin van dit millennium. De acteur beklom de Hollywood-ladder of fame tussen Matt Damon en Leonardo DiCaprio in, maar verdween bovenaan van het grote toneel. Nu gelooft het internet heilig in de ‘Josh Hartnett renaissance’ en zitten we klaar voor zijn comeback. 

De nu 45-jarige Josh werd pas enthousiast over acteren toen een blessure zijn aankomende football-carrière verstoorde. Hij deed auditie voor de rol als Huckleberry Finn in Tom Sawyer, kreeg de rol en verhuisde na de middelbare school naar New York voor een theater- en filmopleiding. Na een aantal kleinere rollen werd hij langzaamaan de grote belofte van Hollywood en kreeg hij hoofdrollen in onder andere Pearl Harbor, Black Hawk Down, 40 Days and 40 Nights en Sin City.

Romantiek

Door de film O kreeg hij een relatie met Julia Stiles en daarna was niemand minder dan Scarlett Johansson zijn liefde, nadat ze samen in The Black Dahlia speelde. Verder werd hij gezien met Rihanna, Mischa Barton, Amanda Seyfried en Gemma Ward. Niet gek, want dit was Josh zo’n twintig jaar geleden:

Van de radar

Tegen 2006 viel het aantal beschikbare rollen tegen en verdween de ‘Hartthrob‘ (hah!) van de radar. Deels omdat de acteur hier zelf behoefte aan had. Zo vertelde hij in 2014 aan news.co.au: “Ik stond op de cover van elk magazine. Ik kon niet echt ergens heen zonder herkend te worden. Ik voelde me niet comfortabel en voelde me alleen.” Uiteindelijk verhuisde Josh terug naar Minnesota en nam hij een pauze van Hollywood. Inmiddels is hij een vrouw en vier kinderen verder en geniet hij van een leven ver buiten de grote stad.

Comeback kid

Na jaren buiten de spotlights en wat kleinere rollen, keerde Hartnett in 2023 ein-de-lijk terug op het grote doek in de blockbuster Oppenheimer. Het internet en specifiek al die vrouwen die een poster van Josh op hun kamer hadden rond 2001 – 2003, werden wild en begonnen een revolutie op X (en TikTok) met de naam: Josh Hartnett Renaissance. Op de rode loper werd Josh gevraagd naar zijn trending status. Zijn antwoord? Nog altijd even bescheiden.

Momenteel werkt Josh aan de film Fight or Flight en heeft hij de opnames van The Long Home (met regisseur James Franco) afgerond. Wij kunnen niet wachten om nog meer van deze oudere Josh Hartnett terug te zien in films, series, op posters en… misschien ooit in het echt? A girl can dream.

In beeld: de gouden jaren van Jennifer Lopez en Ben Affleck

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.