Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lifestyle 31 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De meest spirituele dag van het jaar: planeet Mars is in retrograde en dit is hoe het jou de komende tijd gaat beïnvloeden

Alsof de verandering van zomertijd naar wintertijd nog niet genoeg aanpassingsvermogen vergt, hebben de sterren ook nog wat bijzonders voor ons in petto: Mars is in retrograde en dit is wat het voor ons zal betekenen.

De meest spirituele dag van het jaar

Het is vandaag – 31 oktober – een van de meest spirituele dagen van het jaar en er zijn verschillende elementen die daarvoor zorgen. Volgens de Oude Kelten is vandaag de sluier tussen het leven op aarde en de geestenwereld het kleinst. Dit houdt in dat de geesten van overleden dierbaren vandaag het dichtstbij zijn. Een van de redenen waardoor Halloween haar oorsprong op deze dag vindt. Vandaag is het daarom een goed moment om met hen te communiceren, hen te eren en je huis te “reinigen” met bijvoorbeeld wierook, salie of sandelhout. Maar dat is niet alles wat vandaag een bijzondere dag op spiritueel vlak maakt.

Mars in retrograde

Gisteren is mars in retrograde gegaan. Onze rode planeet, mars, is een van de meest gevreesde en tegelijkertijd gerespecteerde planeten in de astrologie. Mars wordt gezien als de planeet van de oorlog, passie, ambitie en seksualiteit. Gedurende deze retrograde zal Mars voor een periode van een aantal weken (tot 12 januari) van zijn meest heldere kant laat zien en het dichtst bij de aarde zijn. Ook zal Mars een speciale beweging zal maken. Normaal gezien beweegt de planeet zich altijd van oost naar west. Deze beweging zal zich nu omkeren waardoor Mars zich juist van west naar oost zal bewegen. Deze beweging wordt de “retrograde” genoemd en komt maar één keer in de twee jaar voor.

De gevolgen van een retrograde

Om te begrijpen wat er nu precies gaat veranderen is het goed om te weten dat de normale positie van Mars (in het sterrenbeeld Tweelingen) niemands dagelijkse leven op extreme wijze beïnvloedt. Het zorgt niet perse voor communicatiestoringen, ruzies of boosheid. Door de retrograde verandert dit rigoureus. We worden gedwongen te reflecteren, problemen onder ogen te komen en op te lossen en de losse eindjes aan elkaar te knopen. Door zich hier bewust van te zijn kan deze periode ervoor zorgen dat we zien wat er in ons leven “gerepareerd” moet worden. Hierdoor kan de retrograde zich ontvouwen als een versnelde groeiperiode. De retrogrades betekenen dus dat het leven op het punt staat een klein beetje ingewikkelder te worden voordat het juist weer véél beter wordt. Één stapje terug en twee vooruit dus. No pain, no gain

De ultieme tip tijdens Mars in retrograde

De retrograde van mars zorgt juist voor een vergrootte kans op controverse, discussies en ruzies. Een goede tip gedurende deze periode is daarom: Reflecteer, wees lief voor jezelf én anderen en voorkom nutteloze discussies die nergens toe kunnen leiden. Even tot tien tellen dus.

@cdntheplayers

#greenscreen#greenscreensticker #greenscreen #Retrograde #Mars #News #Gemini #fyp #Communication #Miscommunication #Learning #JackOfAllTrades #Argument #Burnout #Motivation #lackofmotivation #Action #Initiative #Passion

♬ Powerful cinematic orchestra [war] – Sino

Eind goed al goed

Mocht je gedurende de komende maanden toch flink struggelen is het goed om te onthouden dat het tegenovergestelde op je wacht wanneer de retrograde is afgelopen. Deze periode zal juist vol zijn met diepere intimiteit en emotionele connectie. Dit zou kunnen zorgen voor kwetsbare gesprekken die je dichter bij anderen brengt.

Ook altijd ongesteld tijdens volle maan? Dit kan de reden zijn

5 rituelen die je direct gelukkiger maken in de herfst

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.