Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity Beauty 27 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste en meest originele Halloween-outfits van je favoriete celebs

Voor wie het nog even ontglipt was: komend weekend is het ein-de-lijk weer Halloween en dus is het tijd om weer eens flink te griezelen. Heb jij een Halloween-feestje op de planning, maar nog geen idee wat je aan gaat doen? Neem dan eens een kijkje naar de outfits van je favo celebs die voorgaande jaren flink uit hebben gepakt.

Gegarandeerd succes.

De oorsprong van Halloween

Weet jij waarom we eigenlijk Halloween vieren? Het is voortgekomen uit het Keltische feest Samhain. In Ierland en Groot-Brittannië werd met Samhain gevierd dat het oogstseizoen eindigde en daarmee een nieuw jaar van start ging. In de Keltische kalender begon het jaar op 31 oktober en daarmee was het dus nieuwjaar op 1 november. De naam “Halloween” is afgeleid van All Hallows Eve, wat Allerheiligen-avond betekent. Op deze avond gingen in de 9e eeuw christenen in oude kleding langs de deuren om een gebedje te ruilen voor een stuk brood. Hier vind het welbekende trick-or-treat dan weer zijn oorsprong.

De beste celeb-outfits voor Halloween

Inmiddels is het eeuwenoude feest omgevormd tot één groot verkleed-en griezelfeest met de uitgeholde pompoen als symbool en wordt het ook steeds meer in Nederland gevierd. Grote kans dus dat jij komend weekend een griezelig feestje op de planning hebt staan. Wil jij goed (of nouja… griezelig of sexy) voor de dag komen dan hebben wij nog wel een paar outfit-suggesties voor je (en nee, het populaire Jeffrey Dahmer-kostuum raden we je niet aan).

Heidi Klum

Als we iemand mogen benoemen tot de Queen of Halloween dan is het zonder twijfel Heidi Klum. De presentatrice host een jaarlijks Halloween feest dat wordt bezocht door de grootste artiesten en bekendheden. Alhoewel alle genodigden op haar feest enorm hun best doen op hun outfit, weet Heidi ze jaar op jaar weer te outshinen met de meest creatieve looks. Op haar Instagram postte ze een video met haar favoriete looks, maar wij vinden dat haar versie van Fiona (van Shrek) en Jessica Rabbit hier ook een plekje tussen hadden verdiend.

Halima Aden

Ben je uitgenodigd bij het Halloween feest van Heidi Klum, dan ga je all-in. Topmodel Halima heeft de opdracht goed begrepen en was, zowel prachtig als doodeng, verkleed als Maleficent. Eenvoudig na te maken met een oversized zwarte jurk, boa om de nek en een diadeem met hoorntjes van de verkleed-winkel. Easy does it.

Halima Aden als Maleficent
Getty Images

Gigi Hadid

De it-girl van het moment kan er ook wat van. Deze look van Gigi Hadid als Sandy van Greece (rechts) maak je heel makkelijk na met een leren broek, zwarte off-shoulder top, knalrode lipstick en een klein beetje hulp van de krultang.

Halloween outfit Gigi Hadid
Getty Images

Hailey Bieber

Model, ballerina, vrouw van Justin én pro in Halloween. Wat kan Hailey niet. Via de NSMBL Instagram kon je haar fantastische kostuums al spotten en wij kunnen niet wachten om te zien waar ze dit jaar mee zal komen. We spotten op haar account al een heksenmuts. Zou het een spoiler zijn?

Kylie Jenner

Ook de Kardashian-Jenners zijn niet vies van een verkleedpartijtje op zijn tijd. Op de Instagram van Hailey Bieber was Kylie – verkleed als heks – te spotten in all-green schmink en een zwarte outfit. Dat belooft wat.

Megan Thee Stallion

Hoe comfortabel een pompoen op je hoofd voor een feestje is weten we niet, maar het ziet er in ieder geval fabulous uit.

4 spooky Halloween-cocktails die je dit weekend kunt maken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.