Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Home & Interior 8 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Op de schop met de inrichting: dit zijn dé vier interieurtrends van 2023

Met het voorjaar in zicht begint het toch weer een beetje te kriebelen. Want ja, bij een nieuw seizoen hoort eigenlijk ook een nieuw interieur. Niet geheel nieuw natuurlijk, maar een paar kleine aanpassingen die de vibe veranderen. Wij zetten dé grote interieurtrends van 2023 voor je op een rij.

Centraal dit jaar staat vernieuwing en frisheid: thema’s voor een zonnig en warm interieur. Na een onrustige periode zijn we toe aan positiviteit, vrolijkheid en vrijheid.

Wil je hebben: IKEA werkt nu samen met deze Rotterdamse interieurdesigner

Dit zijn dé vier interieurtrends van 2023

Woonspecialist fonQ deed onderzoek en dit zijn de stijlen die in 2023 onwijs populair gaan worden.

Summer Cottage

Toe aan rust? Laat je door de interieurstijl Summer Cottage meenemen naar een serene omgeving. Een bries die waait door de zijde vitrage, krakend wit tafellinnen: voel je de vibe al een beetje?

Je ervaart hét ultieme vakantiegevoel in je eigen huis. Creëer een natuurlijke look door te kiezen voor simpele designs zonder overbodige luxe. Kleuren als zachtgeel, roomwit, beige en lichtbruin passen perfect bij de Summer Cottage stijl.

FONQ

Jade Resort

Nog een interieurtrend die je het vakantiegevoel geeft: Jade Resort. In plaats van dromerig wit, staat de kleur jade in het middelpunt. Denk aan het gevoel van een villa op Bali, maar dan in ons koude kikkerlandje. Invloeden van riet, webbing en rotan zijn belangrijk in deze interieurstijl.

FONQ

Eclectic Escape

Eclectic Escape is een iets gedurfdere woonstijl – voor iedereen die niet vies is van een beetje kleur in huis. Deze trend toont lef en gevoel voor mode. Tinten als lichtroze, lila, oranje en cognacbruin zorgen voor een all over warm gevoel. Niks wordt overgeslagen: muren, plafonds en gordijnen komen allemaal in een gedurfde kleur.

FONQ

Color House

Vul je huis met vrolijkheid en maak er een kleurexplosie van. Een kleurrijke mix van grasgroen, kobaltblauw en zuurstokroze. Gekleurd hout en kelims komen in full color. Van color blocking in tegelwerk tot kinderlijke vormen en knalgele smileys in kleurrijke kunst. Deze trend kent geen regels.

Een beetje besparen op het inrichten? Deze TikTok laat zien hoe je tientallen euro’s bespaart.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.