Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 17 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Demi Lovato doet schokkende onthullingen over een verkrachting, de overdosis en verslaving

Demi Lovato doet schokkende onthullingen in haar documentaire Demi Lovato: Dancing With the Devil. De 28-jarige ster vertelt over haar bijna fatale overdosis in 2018, eetstoornissen, heroïneverslaving en een verkrachting die ze meemaakte op 15-jarige leeftijd. De vierdelige documentaire verschijnt 23 maart op YouTube.

Dit artikel bevat inhoud over seksueel geweld, verslaving en overdosis. Als jij of iemand die je kent te maken heeft met seksueel geweld, neem dan contact op met het Centrum Seksueel Geweld via 0800-0188 (gratis en anoniem) of via www.centrumseksueelgeweld.nl. Als jij of iemand die je kent te maken heeft met suïcidale gedachten of overdosis, neem dan contact op met Stichting Zelfmoordpreventie via 113 of www.113.nl

Demi Lovato werd twee keer verkracht

De nieuwe vierdelige YouTube-documentaire van Demi Lovato bevat schokkende onthullingen over haar leven. Ze deelt emotionele verhalen, zo vertelt Demi dat ze twee keer te maken heeft gehad met seksueel geweld: op de avond van haar overdosis door een drugsdealer en toen ze als 15-jarig meisje verkracht werd door een leeftijdsgenoot. “I didn’t just overdose. I was taken advantage of,” vertelt ze. “When they found me, I was naked, blue. I was literally left for dead after he took advantage of me.”

Demi werd in 2018 buiten bewustzijn gevonden in haar huis in Los Angeles. Ze had te maken met alcohol- en drugsverslaving in het verleden en bracht twee weken door in het ziekenhuis voordat ze naar een afkickkliniek ging. In de documentaire praat Demi Lovato voor het eerst over de verkrachting op 15-jarige leeftijd. “When I was a teenager, I was in a very similar situation. I lost my virginity in a rape,” vertelt ze.

Demi Lovato: Dancing With the Devil documentaire
YouTube Originals

Verslaafd aan heroïne

In haar documentaire heeft ze het ook over haar heroïneverslaving. Nadat ze zes jaar nuchter was, verbrak ze in maart 2018 haar nuchtere bestaan door het gebruik van alcohol en drugs. Twee weken later vertelt Demi dat ze geïntroduceerd was aan heroïne en crack cocaine. “I started using recreationally and obviously you can’t do that with heroin before you become addicted to it.”

Demi Lovato’s TikTok-video over het gebruik van filters is een must watch

Tijdens een trip naar Bali realiseerde ze zich dat ze fysiek afhankelijk was van heroïne, dat leidde tot haar single uit 2018 genaamd “Sober.” Ze onderdrukte haar verslaving tijdens de Tell Me You Love Me World Tour in 2018 en toen ze terugkeerde naar Los Angeles werd haar gebruik heftiger. In juli 2018 wordt ze bewusteloos in haar huis in LA gevonden na een overdosis. Ze werd gevonden door haar assistent Jordan Jackson, die direct 911 belde.

Jordan vertelde het ambulancepersoneel er alles aan te moeten doen om Demi Lovato levend te houden. “Try to bring her back to life. There was one point where she turned blue, like her whole body…I was like, she’s dead, for sure. It was the craziest thing I’ve ever seen.”

Demi Lovato: Dancing With the Devil

Ook onthult Demi Lovato in de documentaire dat het niet de laatste keer was dat ze heroïne gebruikte. Na een week intensieve traumatherapie, belde ze haar dealer. “I ended up getting high,” zegt ze. “I thought, how did I pick up the same drugs that put me in the hospital? I was mortified at my decisions.” Ze deelt ook dat haar overdosis en drugsgebruik hebben geleid tot verschillende bijwerken, zo was ze bijvoorbeeld bijna blind.

In de documentaire vertelt ze dat ze tot op de dag van vandaag niet nuchter is. Zo rookt ze wiet en drinkt ze af en toe, ook vertelt Demi Lovato dat ze dit eerder niet wilde onthullen om niemand teleur te stellen. “I’ve been hesitant to share until now that I’ve been smoking weed and drinking in moderation. I was afraid to share after so many years of being the poster child of sobriety, I didn’t want people to criticize me for that.”

De vierdelige documentaire Demi Lovato: Dancing With the Devil is vanaf 23 maart te zien op YouTube.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.