Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Demi Lovato’s TikTok-video over het gebruik van filters is een must watch

Zangeres Demi Lovato zorgt voor meer echtheid op social media. Ze postte een nieuwe TikTok-video over onrealistische schoonheidsnormen. In de video laat Demi Lovato de verschillen tussen filters en haar echte gezicht zien, om zo haar zorgen te uiten over de impact van filters.

De TikTok-video is inmiddels al duizenden keren gedeeld.

Demi Lovato plaatst TikTok-video over filters

In de video plaatst Demi Lovato een huidverzachtende filter over haar gezicht die ook haar neus laat krimpen. Ze wil daarmee laten zien wat voor verschil de filters kunnen maken en uit haar zorgen over de impact die de filters hebben. Ze richt zich daarbij vooral op tieners, die vaak onzeker worden door het gebruik van filters.

Ze plaatst de video niet alleen op TikTok, maar ook op Instagram met de caption, “Open fully for a friendly reminder 💖💖💖”. Ze beweegt haar gezicht langs verschillende stukjes tekst die luiden als, “Unrealistic beauty expectations with these filters got me like… these aren’t my real eyes”, “My skin is not this smooth” en “Wait do I need a smaller nose?”

Zelfbeeld

Ze deelt ook haar eigen ervaringen met een slecht zelfbeeld en een laag gevoel van eigenwaarde. Zo biedt ze haar excuses aan voor het gebruiken van filters op haar eigen posts. “Thank God I’m realising this now and I’m sorry for using them without realising how dangerous they were before.” Ze spreekt ook uit dat ze dankbaar is dat er geen filters waren toen zij 13 jaar was en vraagt zich af hoe tieners zichzelf moeten accepteren met alle filters om zich heen.

De trailer van Demi Lovato’s documentaire deelt details over haar overdosis

De post van Demi Lovato is al 164.000 keer geliked en duizenden keren gedeeld. Het is niet de eerste keer dat Demi haar platform gebruikt om zich uit te spreken over onrealistische schoonheidsnormen. In september 2019 postte ze een foto van zichzelf in bikini terwijl ze in de caption beschreef dat ze in het verleden haar cellulitis bewerkt zou hebben. Ook die post kreeg duizenden reacties.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.