Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 31 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Yikes – zo verwijder je last minute nog deodorantvlekken uit je kleding

Je staat op het punt om de deur uit te gaan, maar als je een laatste check in de spiegel doet zie je ze ineens – twee witte deodorantvlekken op je zwarte shirt. Yikes. We vertellen je in dit artikel hoe je deze vlekken last minute nog uit je kleding krijgt.

Jouw eerste ingeving is waarschijnlijk de vlekken wegvegen met een nat washandje, maar doe dit vooral niet! Juist op donkere kleding kan een deodorantvlek dan meer in de stof trekken, waardoor de vlek nog zichtbaarder wordt.

Deodorantvlekken verwijderen

Je krijgt de deodorant vlekken op een andere manier veel beter weg.

1. Gebruik een droogtrommeldoekje

Droogtrommeldoekjes zijn ideaal om deodorantvlekken mee te verwijderen. Zo’n doekje is gedrenkt in wasverzachter en meestal ook nog in een geurtje, maar het voordeel is dat deze doekjes niet nat zijn. De droge deodorantvlek verdwijnt als sneeuw voor de zon door de textuur van het droogtrommeldoekje.

2. Een panty

Geen droogtrommeldoekjes bij de hand? Een panty helpt ook. Deze hack is ook nog eens handig als je al de deur uit bent, want een (opgerolde) panty neem je makkelijk mee in je tas. Zo heb je altijd een redmiddel voor onverwachte deodorantvlekken bij de hand. Je wrijft gewoon zachtjes met een opgerolde panty over de vlek, en door de textuur van de panty verdwijnt de vlek.

3. Een spons

Nog zo’n product met textuur: een sponsje! Ook met een spons verwijder je deodorantvlekken op een simpele manier. Je kunt natuurlijk voor een schoon sponsje uit de gootsteenkast gaan, maar ook een grof make-up sponsje does the trick. Zorg er wel altijd voor dat je een schone spons gebruikt, en dat ‘ie niet nat is.

4. Water met azijn

Lukt het met de bovenstaande tips niet om de vlek uit je kleding te krijgen? Dan zit er niets anders op dan een badje te maken met water en witte azijn.  Doe een kopje azijn in een teil met koud water, en laat het kledingstuk hier een half uur tot een uur in weken, en was het kledingstuk daarna zoals je altijd doet.

Deze TikTok-hack zorgt ervoor dat die vervelende make-upvlekken in je kleding als sneeuw voor de zon verdwijnen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.