Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lichaam 31 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je vaak last van droge ogen? Dat kan blijkbaar aan je wimpers liggen

Heb jij aan het eind van de dag ook vaak last van droge ogen? Dat kan jammer genoeg veel oorzaken hebben, zoals te lang naar een beeldscherm kijken. Maar onlangs kwamen we er ook achter dat het door je wimpers kan komen… we praten je bij.

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn gek op een partij lange wimpers. We waren dan ook enorm verrast om te lezen dat die lange, opvallende wimpers de oorzaak van droge ogen kunnen zijn. Hoe zit dat precies?

Droge ogen door (te) lange wimpers

In dit artikel lezen we hoe belangrijk je wimpers zijn. Niet alleen voor een va-va-voom uiterlijk, maar juist om viezigheid en stof uit je ogen te houden, vertelt gecertificeerd oogarts Diane Hilal-Campo. Daar denk je misschien niet over na als je een dikke laag mascara aanbrengt, maar wimpers spelen eigenlijk een hele functionele rol. Zo dienen jouw wimpers als een soort schild tegen de wind. Bij een licht briesje heb je hierdoor geen last van tranende ogen. Fijn!

Last van donkere kringen onder je ogen? Dit kan de oorzaak zijn volgens experts

Maar zijn jouw wimpers té lang, bijvoorbeeld door wimperextensions? Hilal-Campo laat weten dat dit ervoor kan zorgen dat de wimpers een wind tunnel effect kunnen veroorzaken, waardoor jouw oog minder vochtig wordt. Hierdoor drogen jouw ogen uit, waardoor jij opgescheept zit met droge ogen.

Beste lengte voor je wimpers

De beste lengte voor jouw wimpers werd onderzocht in dit onderzoek. Wat blijkt? De ideale wimperlengte is maximaal een derde van de breedte van je oog. Alles wat langer is, kan zorgen voor te droge ogen.

Vergeet die ellenlange wimpers van Selena Gomez en Meghan Markle dus maar – het is voor jouw ooggezondheid beter om voor iets minder lange wimpers te gaan. Dat betekent overigens niet dat je nooit meer mag uitpakken met nepwimpers op een feestje, maar als je na dat feestje last hebt van droge ogen, dan weet je in elk geval waardoor dat kan komen.

Deze TikTok-hack laat zien dat we nepwimpers al jaren verkeerd plaatsen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.